Va multumesc mult pentru raspunsul detaliat
trandafir2 a scris:
@robert0891, sa intelegem ca dvs. sunteti nepotul si debitorul intretinerii (proprietarul actual) este matusa dvs., adica fiica batranului. Corect?
Corect. Asa este.
Bun. Misiunea pe care v-ati propus-o nu este usoara. Bunicul simte nevoia sa ceara rezolutiunea contractului de intretinere?
Corect. Bunicul doreste acest lucru pentru ca nu este multumit de situatia din ultimii ani, cu alte cuvinte nu au avut grija de el.
Chiar mai mult. Matusa a luat toate actele (in afara de buletin) si bunicul a fost la notar si a scos duplicat dupa actul de v-z. Pana acum noi celelalte rude nu vazusem contractul pt ca la momentul respectiv a fost decizia lui.
In primul rand trebuie sa delimitam contractul de intretinere de contractul de vanzare, deoarece imobilul s-a instrainat in schimbul intretinerii dar si a unei sume de bani. Problema aceasta nu este de neglijat, si prezinta o mare importanta. Pentru asta, trebuie sa se stabileasca obligatia principala si scopul urmarit de parti la incheierea contractului.
( aprecierea dvs. asupra sumei de 90.000 lei ca nu ar fi fost platita, nu prea va sta in picioare, in sensul ca daca in act asa scrie, se prezuma ca asa este )
Scopul bunicului a fost sa fie ingrijit. El spune ca nici nu stia de o asa suma de bani trecuta in act (sau poate a uitat de atunci), dar ideea este ca nu a primit nici o suma la vremea respectiva, nici nu ceruse acest lucru. Ba mai mult, impozitele au fost achitate din banii lui (asta se poate dovedi prin carnetele de CEC de la vremea respectiva si sumele scoase atunci) plus ca tot el i-a dat matusii de-a lungul timpului diferite sume de bani pt. achizitionarea anumitor produse (pt casa matusii).
Bunicul a locuit si locuieste singur dupa decesul bunicii intr-o casa (nu apartament), cu ceva animale in curte, deci treaba este de facut, doar ca a fost ajutat foarte rar chiar daca ceruse la telefon acest lucru.