avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate angelik_tasia

Activitate angelik_tasia

Asa este însă nu s a făcut. Ce se poate face acum... Donație, vânzare cumpărare sau vânzare directa spre alte persoane și aia este.

gi-jane2 a scris:

Si cand te candesti ce simplu era sa le fi facut parintilor o imputernicire sa cumpare pt el..
Puteti actiona in instanta sa se constate simulat prin interpunere de persoane actul de vanzare, respectiv sa se constate ca el, Copilul e adevaratul cumparator.



Mihaela_Penes a scris:

Donatia este mai usor de atacat de catre ceilalti mostenitori. Vanzarea cumpararea presupune plata pretului si a taxelor aferent( impozit pe venit, contributii notariale etc)


Ce înseamnă mai ușor? La contractul de vânzare-cumpărare nu pot cere dovada efectiva a plății în fata unei instante iar dacă aceasta nu exista ca fiind făcută prin banca sa spună ca este o donație mascata, o vânzare fictiva?
Se da următorul caz: o familie cu un "copil" unde mama mai are doi copii din alta căsătorie. "Copilul" are un serviciu în străinătate și cumpăra câteva apartamente (mai multe decât una) în România. Pentru ca nu se poate prezenta personal când se fac actele, acesta le cumpăra pe numele părinților. Cum ar trebui sa se facă transferul de proprietate catre "copil" pentru ca cei doi frați din prima căsătorie sa nu aibă șanse sa atace cu succes în instanta actele? Donație, vânzare-cumpărare? La vânzare cumpărare este necesara plata sumei într-un cont al părinților? Se poate plati în rate? Este suficient? Alte soluții? Mulțumesc.
Răspuns la discuția Prostituate in bloc
Buna ziua

Am revenit cu informatii noi, poate persoanelor care mai trec prin situatii asemanatoare le pot fi de folos. Petitia semnata de asociatia de proprietari ia pus putin in miscare pe cei de la politia de care apartinem. Au venit pe la usa apartamentului cu prostituate, au incercat sa poarte discutii cu ei, au citat fetele la sectie....drept urmare in urma cu 6 saptamani de " buna voie si nesiliti de nimeni" s-au carat din bloc. Practic au decis sa plece ca sa nu mai fie politia cu ochii pe ei. In schimb sa mutat fiul proprietarului, care face dezastru si mai mare. Toata noaptea se perinda tipi ametiti, galagiosi prin bloc, iar in casa e muzica, galagie, sticle sparte, mobila aruncata...habar n-am ce fac exact, dar se aude groaznic, in conditiile in care am dopuri in urechi si o perna pe cap cand dorm. Acest tip, mi-au spus alti vecini, a avut probleme cu drogurile. Noi banuim ca face trafic de droguri acum. Azi noapte, galagia si scandalul din apartament, pe care eu il aud in fiecare noapte, s-a mutat in scara si in fata blocului, au iesit din apartamentul respectiv mai multi indivizi vizibil ametiti, au spart geamul de la usa de la intrare in bloc, tipau si se certau intre ei...au facut mare tam tam.... Se pare ca am dat, cei din bloc, din lac in put, intrebarea este ce putem sa le facem? pentru ca amenzi a primit cu zecile si nu-i pasa....

ana-maria89 1 ) Deasupra apartamentului vizat sta o doamna de varsta a treia care nu prea aude, iar in apartamentul din peretele lor nu sta nimeni, deci cel mai tare se aude la mine zgomotul. Petitia a fost initiata de mine, dar semnata de 90 % din locatari, mai putin apartamentele cu chiriasi si cele goale. 2) Ironiile cu privire la corectitudinea gramaticala nu fac cinste unei persoane cu pregatire juridica care ar trebui sa fie si diplomata. 3) Eu lucrez la o Ambasada, am un job foarte bun, vad ca ati insinuat ca ocupatia mea ar avea legatura cu cearta dintre mine si vecini, eu nu vreau nimic mai mult decat sa pot sa dorm noaptea in liniste 4) Nu ar trebui sa fie o rusine sa fii de o anumita etnie, problema este ca itradevar majoritatea romilor sunt vizibili, necizelati, vulgari, zgomotosi.... Nu trebuie sa demonstrez ceva ce se vede cu ochiul liber. Constat ca sunteti dvs. mai lezata de afirmatia mea decat domnul care nu are o problema cu asta.
Răspuns la discuția Prostituate in bloc
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri, problemele ar fi urmatoarele :
- avem camere la intrarea in blog, dar degeaba......administratorului si presedintelui le este frica sa faca ceva (fetele sunt plimbate de niste tigani cu mercedesuri, care au injurat vecinii care le atrageau atentia sa nu mai faca galagie in fata blocului)....i-am rugat de cateva ori sa le ceara buletinele la cei din apartament sa stim cu cine avem de a face, si mi-au spus ce le vor pune un bilet in cutia postala cu rugaminteaa sa prezinte copie dupa buletin

- proprietarul este decedat, iar unul dintre fii care este in tara, mi-a spus la telefon nonsalant, "si care-i problema ta? pune-ti dopuri in urechi daca te deranjeaza zgomotul" si ca as fi invidioasa pe fete ca au vizitatori, si eu probabil nu am barbat, nu mi-a venit sa cred ce am putut sa aud...i-am spus ca are tupeu si el mi-a zis ca va veni la bloc sa-mi arate cu adevarat ce inseamna sa ai tupeu

- chiriasul ma vazut intro zi cand ieseam din bloc si ma amenintat ca imi sparge toate geamurile la casa si ca el este periculos si sa nu ma pun cu el.... Eu am fost la 2 dimineata la el la usa sa le spun ca nu pot sa dorm, iar el de aici a dedus ca eu sunt singura din bloc deranjata.....

- acest chirias mi-a spus ca pot sa chem toata politia romana ca el nu va pati nimic.....

Cererea din partea asociatiei a fost scrisa de mine, si eu personal am fost din usa in usa pentru a strange semnaturi.
In blocul nostru, undeva in zona Matei Basarab s-au aciuat 3 prostituate, si un barbat ( de etnie roma), locuiesc in apartamentul de deasupra mea, care este inchiriat. Apartamentul lor este non-stop frecventat de zeci de barbati, e mai rau ca la gara de Nord aici in blocul nostru, linistit de altfel, cu familisti. Eu una reusesc cu greu sa dorm noaptea, pentru ca aud tot ce fac (trantesc usi, merg incaltati, dau drumul la apa de la dus mereu, le scartzie rau paturile, trantesc usa de la lift) iar ceilalti vecini sunt deranjati de faptul ca toti musafirii lor sunt niste dubiosi, unii turmentati chiar, care mai fac galagie in fata blocului de multe ori. Orice incercare de a discuta cu ei si de a le atrage atentia sa soldat cu injuraturi din partea lor, eu chiar am fost amentintata de barbatul respectiv ca-mi va face rau daca ma mai plang ca sunt deranjata de ei.
Am formulat o plangere din partea Asociatiei cu semnatura a 90 % din apartamente, si am depus-o la politia sect. 3, dar nu prea se misca nimic. Iar politista de proximitate de 2 saptamani tot aman ziua in care sa vina la ei sa le ceara niste buletine pentru ca eu nu au prezentat in 3 luni, de cand sunt in bloc, copie dupa buletinele lor ca sa stim cu cine avem de a face.
Am inteles ca prostitutia este doar contraventie acum, in conditiile astea cum putem scapa de aceste persoane? Ce cai legale avem? Ce ar putea sa-i sperie ?