Am obtinut in instanta recunoasterea de catre angajator (Gimnaziu), dreptului de a continua activitatea dupa varsta de 60 ani, pana la limita de pensionare standard pentru barbati. Hotararea instantei a fost data in 10.07.2014 si comunicata la data de 20.08.2014. Eu am depus dosarul pentru pensionare la data de 18.07.2014 (sunt nascuta la 18.09.2014).
Vazand hotararea instantei am decis sa-mi retrag cererea de pensionare (la data de 04.09.2014), urmarind sa cer angajatorului sa puna in aplicare hotararea judecatoreasca si sa ma primeasca din nou la lucru. In cazul in care nu voi reusi acest lucru (angajatorul refuza sa ma primeasca), pierd si pensia in aceasta perioada? Sau mi se acorda retroactiv cand voi depune din nou dosarul de pensionare?
Va multumesc pentru indrumare.
Imi cer scuze, cred ca nu am explicat bine. Am cerut in instanta dreptul de a continua activitatea in cadrul aceleiasi scoli pana la varsta standard de pensionare a barbatilor (65 ani), nu ca pensionara in sistem plata cu ora.
La data de 10.08.2014, instanta de fond imi comunica decizia: "Obliga parata sa ii recunoasca reclamantei dreptul de a-si continua activitatea in functia de invatatoare pana la data de 18.09.2014".
La data de 18.07.2014, la presiunea directorului am depus dosarul de pensionare. La asta ma gandesc, acest lucru ar putea rasturna decizia instantei de fond la apel?
Astept o estimarile dvs. si va multumesc mult !
Am lucrat in invatamantul primar, institutor si am implinit varsta de pensionare in iulie 2014. Am cerut in instanta sa mai pot lucra pana la 65 ani si am castigat in prima instanta dreptul de a continua sa lucrez mai departe la aceeiasi scoala. Directorul scolii m-a chemat insa si mi-a spus ca nu-mi poate asigura post pentru ca au venit alte cadre tinere si i se incurca socotelile, mi-a facut cunoscut ca va declara apel si a insistat sa nu ma prezint la apel, m-a pus sa fac cerere de pensionare, promitandu-mi ca imi va asigura sa lucrez in sistemul plata cu ora, altfel imi va pune tot colectivul in cap si eu nu voi rezista acolo. De fapt nici nu a vrut sa-mi primeasca cererea prin care solicitam sa lucrez mai departe.
A inceput anul scolar si directorul a uitat de promisiune, si-a aranjat obligatiile sale si eu am ramas pe afara. Dosarul de pensie il depusesem conform intelegerii cu el in luna iulie.
As vrea sa ma prezint la apel. Credeti ca mai am sanse sa ramana decizia instantei de fond daca mi-am depus dosarul de pensionare? Ce as putea sa fac?
Va multumesc,