avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare

Am obtinut in instanta recunoasterea de catre angajator (Gimnaziu), dreptului de a continua activitatea dupa varsta de 60 ani, pana la limita de pensionare standard pentru barbati. Hotararea instantei a fost data in 10.07.2014 si comunicata la data de 20.08.2014. Eu am depus dosarul pentru pensionare la data de 18.07.2014 (sunt nascuta la 18.09.2014).
Vazand hotararea instantei am decis sa-mi retrag cererea de pensionare (la data de 04.09.2014), urmarind sa cer angajatorului sa puna in aplicare hotararea judecatoreasca si sa ma primeasca din nou la lucru. In cazul in care nu voi reusi acest lucru (angajatorul refuza sa ma primeasca), pierd si pensia in aceasta perioada? Sau mi se acorda retroactiv cand voi depune din nou dosarul de pensionare?
Va multumesc pentru indrumare.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 12:18, 17 Septembrie 2014
Daca nu s-a emis decizie de pensionare este normal sa nu primiti retroactiv.
Pensia se va acorda incepand cu ziua in care veti depune din nou dosarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca sbpackard170 sbpackard170 Am rugamintea sa ma lamuriti in urmatoarea problema: Am facut cerere pentru desfacerea contractului de munca pentru a intra in pensie de pe postul de ... (vezi toată discuția)
Dreptul la munca bellaro08 bellaro08 Am lucrat in invatamantul primar, institutor si am implinit varsta de pensionare in iulie 2014. Am cerut in instanta sa mai pot lucra pana la 65 ani si am ... (vezi toată discuția)
Pensionare Ciupitu Georgiana Ciupitu Georgiana Buna ziua. As dori sa stiu daca o femeie care a va atinge varsta standard de pensionare si stagiul minim de cotizare in luna martie poate opta in scris sa ... (vezi toată discuția)