avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca

Am rugamintea sa ma lamuriti in urmatoarea problema:

Am facut cerere pentru desfacerea contractului de munca pentru a intra in pensie de pe postul de invatator. Cererea a fost aprobata de directorul scolii.

Nu ar fi trebuit supusa consiliului de administratie al scolii?

Spun asta pentru ca am fost presat sa fac aceasta cerere pentru a face loc unei obligatii sa ocupe postul meu si as vrea sa protestez in justitie.

Ma pot preleva de faptul ca acest contract de munca nu a fost desfiintat in conditii legale( cu aprobarea consiliului de administratie) ?

As vrea sa obtin reincadrarea pe post.

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: rodland , utilizator 18:46, 1 Martie 2015
ce fel de pensie pt limita varsta, anticipata, anticipata partial?
Daca e pentru limita de varsta, angajatorul trebuie sa efectueze demersurile pt pensionare. Dar daca dumneavoastra ati facut cererea , cum vreti sa o contestati?
Daca directorul scolii are si asa ceva in atributii , atunci o contestati degeaba in instanta.
Situatia ar fi cam asa:
Am implinit varsta standard e pensionare la data de 18.09.2014. In aceste conditii, conform metodologiei din invatamant, ar fi trebuit sa ma pensionez cu 01.09.2014.
La inceputul anului trecut, am spus directoarei ca doresc sa mai raman in activitate dupa vasrta standard de pensionare si am vrut sa depun o cerere in acest sens. M-a asigurat ca are o solutie clara pentru mine, ca imi va fi repartizata clasa pregatitoare si ca nu trebuie sa depun cerere pentru asta. Am tot revenit pe parcurs cu cererea, dar ma intampina cu aceleasi promisiuni si evita sa-mi primeasca cererea. M-am adresat instantei si am obtinut o hotarare definitiva prin care mi se recunostea dreptul de a continua activitatea pana la 18.09.2019. Aceasta hotarare a aparut pe site-ul tribunalului la data de 10.07.2014.
Vazand hotararea instantei, la data de 15.07.2014, directoarea m-a sunat foarte agitata, mi-a spus ca o incurc foarte rau cu hotararea instantei, ca inspectorul general o da afara etc.
Eram cu bagajele in mijlocul casei, pregatita sa plec in concediu. Am plecat impreuna cu sotul meu la scoala, directoarea a venit intr-n trening, ne-a intampinat pe amandoi foarte frumos si am discutat cu totii acolo in prezenta secretarei. Mi-a spus sa fac cerere de desfacere a contractului de munca, sa ma pensionez si imi va garanta postul de la clasa pregatitoare in regimul de plata cu ora. A insistat foarte mult sa scriu cererea atunci (desi pensionarea mea trebuia sa inceapa cu 01.09.2014), explicandu-mi tot timpul ca inspectorul general o da afara daca nu va rezolva cumva cu hotararea instantei si mi-a garantat acolo, cu toti de fata ca totul este aranjat sa lucrez mai departe in sistemul de plata cu ora.
Am cantarit situatia, m-am gandit ca nu e bine sa trec peste vointa ei, mai ales ca imi promisese ferm ca voi ramane pe post. Am acceptat si am scris atunci cererea de desfacere a contractului de munca, apoi am depus dosarul de pensionare la data de 18.07.2014.
Am venit apoi din vacanta si m-am ocupat de pregatirea salii de clasa, cu tot ce trebuia, mobilier, raschetarea parchetului, zugravire etc.
La data de 08. septembrie, in sedinta publica inspectoratul a acordat postul meu unei alte invatatoare. am ramas stupefiata, am intrebat-o pe directoare ce se intampla si mi-a raspuns ca nu auzise in viata ei de acea invatatoare etc....
Am aflat apoi ca se cunosteau de mult, ca invatatoarea respectiva cumparase un apartament de la fiul directoarei etc.
Am facut cerere de revenire pe post, dar spre stupefactiamea, directoarea mi-a raspuns in scris ca "...intrucat ati renuntat de bunavoie la beneficiile hotararii instantei...", nu ma poate reincadra.
Cred ca intelegeti ca a fost vorba de o excrocherie.
Credeti ca as avea vreo sansa sa demonstrez in instanta ca am fost determinata cu promisiuni inselatoare sa-mi scriu cererea de desfacere a contractului de munca si ca nu aceasta ar fi fost vointa mea daca nu m-as fi bazat pe promisiunile acestei persoane, care este totusi directoarea unei institutii de invatamant, care trebuie sa exprime o credibilitate indubitabila intr-un asemena post?
As putea sa o responsabilizez in vreun fel?
Sa nu-mi spuneti ca nu mai am nici o sansa pentru ca deja sunt prabusita sub aceasta lovitura.

Va multumesc,
Ce v-a spus directoare este cu totul eronat. Cererea facuta de dvs nu are nicio legatura cu hotararea judecatoreasca care va da dreptul de a continua activitatea pana la 18.09.2019.
Hotararea obliga si unitatea scolara sa va angajeze?

Puteti depune un memoriu la ISJ si/sau la Ministerul Educatie Nationale prin care le explicati situatia dvs.
daca aveti martori, ca va determinat prin promisiuni inselatoare sa va dati demisia, aveti castig de cauza, contactati un avocat

Alte discuții în legătură

Buna ziua. vin în atenția dumneavoastră cu o problema legata ... Torettomia Torettomia Buna ziua. Vin în atenția dumneavoastră cu o problema legata de un transfer scolar în altă clasă paralela. Copilul meu a inceput clasa pregătitoare cu o ... (vezi toată discuția)
Reangajare dupa pensionare Adi Lungu Adi Lungu Buna ziua. Directorul adj., economist, iese la pensie, la limita de varsta. Dupa aceasta, daca doreste sa-si continue activitatea, poate fi reangajat cu un nou ... (vezi toată discuția)
Data incetarii c.i.m. steluta62 steluta62 Buna ziua! Am un salariat care are concediu medical pana pe 31.08.2014. A primit decizia de pensionare de grad III invaliditate cu data de 12.08.2014. Cu ce ... (vezi toată discuția)