avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Data incetarii C.I.M.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Data incetarii C.I.M.

Buna ziua! Am un salariat care are concediu medical pana pe 31.08.2014. A primit decizia de pensionare de grad III invaliditate cu data de 12.08.2014. Cu ce data ii fac incetarea acivitatii? Cu data de 12.08.2014 sau cu 01.09.2014, tinand cont de faptul ca are concediu medical pana pe 31.08.2014? Si ce articol invoc in decizia de incetare a activitatii? Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: steluta62 , utilizator 12:49, 15 August 2014
Cu data de 12.08.2014 se inceteaza raportul de munca.

Art. 56. C.mun.
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
....
c) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare;
..

art.49 C.mun.
...
(5) De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.
...

Temeiul incetarii c.i.m.: art.56 alin.1lit.c C.mun.
Multumesc frumos! Sunt foarte incantata de promptitudinea cu care ati raspuns intrebarii mele. Inca o data va multumesc! Sunteti super!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca lyly64 lyly64 Buna seara, Daca o persoana a obtinut de la cabinetul de expertiza medicala a capacitatii de munca, decizia medicala asupra capacitatii de munca cu data de ... (vezi toată discuția)
Pensionare limita de varsta barbat ana cornelia ana cornelia Un salariat intr-o unitate de invatamant de stat a implinit varsta de pensionare la limita de varsta la 65 ani fiind internat in spital, operat avand cod 14. ... (vezi toată discuția)
Incetare c.i.m. in caz de pensionare anton981 anton981 Buna ziua . In 11 iulie imi pot depune dosarul de pensionare . As dori sa stiu daca imi mai pot desfasura activitatea pana la primirea deciziei de la Casa de ... (vezi toată discuția)