Buna ziua,
Am o nelamurire privind impozitarea veniturilor realizate in Romania, insa sursa banilor este in Irlanda.
Pe scurt: o firma din Irlanda m-a contractat ca si consultant ( fix asta este titulatura din contract, nu sunt angajat) printr-un contract de colaborare si lunar primesc o suma de bani fixa si una variabila, sub forma de bonus.
Din ce am citit as putea sa ma incadrez la "activitate independenta" , insa dupa 2 telefoane la call center la ANAF, m-au bagat in ceata si mai mult. Am primit 2 raspunsuri diferite.
As dori sa stiu, cum voi fi impozitat, sub ce activitate, etc.
Va multumesc!
Va multumesc pentru raspunsuri.
Continutul contractului este standard, nimic in mod special. Un singur lucru sare in ochi: garantia este de doar 2 ani.
Probleme sunt multiple, incepand de la faptul ca s-a construit la 3 metri de o linie de inalta tensiune ( 110 kv ), care este fix in dreptul apartamentului meu, motiv pentru care mi s-a modificat si proiectul fara sa fiu instiintat. Din cate stiu nu este legal, sub nici o forma sa se permita construirea langa aceste linii, decat la o distanta considerabila. Probleme continua cu tavanul lipsa al balconului, canalizarea, infiltratiile de apa si tot asa.
Eu v-am solicitat opiniile, sa stiu daca am temei legal pentru a cere denuntarea contractului.
O zi buna va doresc !
Buna ziua,
In data de 27.03.2013 am contractat un apartament, intr-un ansamblu rezidential, acesta fiind in constructie la momentul respectiv. La data respectiva am achitat rezervarea apartamentului, in valoare de 500 euro, urmand ca la o luna diferenta sa ii dau dezvoltatorului avansul pe care il aveam, in valoare de 12500 euro.
Toate bune si frumoase, blocul se construia linistit , pana intr-o zi cand primesc un telefon de la un amic care si-a cumparat in acelasi bloc. Acesta ma anunta ca am ramas fara tavanul la balcon. Ma duc la santier si realizez ca tavanul de la coltul balconului nu mai exista, proiectul fiind modificat fara sa ma instiinteze, eu cumparand in baza unui proiect vazut pe foaie. Practic tavanul, a fost taiat si lasat asa, deoarece la 3-4 metri de bloc trec niste fire de inalta tensiune.
Ma duc sa vorbesc cu dezvoltatorul, acesta adoptand tactica daca nu iti convine renunta si pierzi banii,
Am decis sa merg mai departe si sa inchid balconul cu termopan si asta e. In luna noiembrie ma mut acolo si hai ca e bine. In decursul iernii ii semnalez dezvoltatorului ca se infiltreaza apa in balcon, pe sub tamplaria termopan, pe sub polistirenul blocului si nici pana in ziua de azi nu s-a rezolvat nimic. Instalatia electrica lasa de dorit, sigurantele sar intr-o veselie, canalizarea lasa de dorit si ea, de multe ori se infunda si trebuie chemata vidanja, cei de la demisol fiind inundati in nenumarate randuri.
Ce pot sa fac? Pot denunta contractul pe motiv de vicii ascunse? Sa tinem cont ca el nu m-a instiintat de modificarea proiectului.
Va multumesc si va doresc o zi buna in continuare !