avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Apartament nou cumparat cu probleme din prima zi
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Apartament nou cumparat cu probleme din prima zi

Buna ziua,

In data de 27.03.2013 am contractat un apartament, intr-un ansamblu rezidential, acesta fiind in constructie la momentul respectiv. La data respectiva am achitat rezervarea apartamentului, in valoare de 500 euro, urmand ca la o luna diferenta sa ii dau dezvoltatorului avansul pe care il aveam, in valoare de 12500 euro.
Toate bune si frumoase, blocul se construia linistit , pana intr-o zi cand primesc un telefon de la un amic care si-a cumparat in acelasi bloc. Acesta ma anunta ca am ramas fara tavanul la balcon. Ma duc la santier si realizez ca tavanul de la coltul balconului nu mai exista, proiectul fiind modificat fara sa ma instiinteze, eu cumparand in baza unui proiect vazut pe foaie. Practic tavanul, a fost taiat si lasat asa, deoarece la 3-4 metri de bloc trec niste fire de inalta tensiune.
Ma duc sa vorbesc cu dezvoltatorul, acesta adoptand tactica daca nu iti convine renunta si pierzi banii,
Am decis sa merg mai departe si sa inchid balconul cu termopan si asta e. In luna noiembrie ma mut acolo si hai ca e bine. In decursul iernii ii semnalez dezvoltatorului ca se infiltreaza apa in balcon, pe sub tamplaria termopan, pe sub polistirenul blocului si nici pana in ziua de azi nu s-a rezolvat nimic. Instalatia electrica lasa de dorit, sigurantele sar intr-o veselie, canalizarea lasa de dorit si ea, de multe ori se infunda si trebuie chemata vidanja, cei de la demisol fiind inundati in nenumarate randuri.
Ce pot sa fac? Pot denunta contractul pe motiv de vicii ascunse? Sa tinem cont ca el nu m-a instiintat de modificarea proiectului.

Va multumesc si va doresc o zi buna in continuare !
Cel mai recent răspuns: playpointro , utilizator 17:08, 17 Septembrie 2014
In aceasta situatie cel mai important este continutul contractului.
Va recomand sa actionati cat mai repede, prima data pe cale amiabila si apoi in instanta, daca este nevoie.
Pe masura ce or sa se adune problemele or sa fie din ce in ce mai multe persoane nemultumite, care vor incerca sa isi rezolve problemele...si nu se stie cat de mare/solvabila este acea scietate, ca sa repare prejudiciul tuturor.
Alaturi de recomandarile colegului meu, va sugerez ca, in situatia in care nu ajungeti la o intelegere amiabila cu dezvoltatorul, sa depuneti si o reclamatie la OPC, vizand toate neregulile nascute din viciile ascunse ale imobilului. Inspectorii se vor deplasa in teren, vor observa situatia la fata locului si-i vor da termen dezvoltatorului sa repare toate stricaciunile. In caz contrar, acesta va fi amendat considerabil. Daca va adresati OPC, nu uitati nici un amanunt, oricat de mic. Cu cat sunt mai multe, cu atat amenda va fi mai mare, iar dezvoltatorul "va fi bucuros" sa va ajute cu reparatiile pt. a nu plati amenda usturatoare.
Ultima modificare: Marți, 16 Septembrie 2014
Raluca Iliescu, Avocat
Va multumesc pentru raspunsuri.
Continutul contractului este standard, nimic in mod special. Un singur lucru sare in ochi: garantia este de doar 2 ani.
Probleme sunt multiple, incepand de la faptul ca s-a construit la 3 metri de o linie de inalta tensiune ( 110 kv ), care este fix in dreptul apartamentului meu, motiv pentru care mi s-a modificat si proiectul fara sa fiu instiintat. Din cate stiu nu este legal, sub nici o forma sa se permita construirea langa aceste linii, decat la o distanta considerabila. Probleme continua cu tavanul lipsa al balconului, canalizarea, infiltratiile de apa si tot asa.
Eu v-am solicitat opiniile, sa stiu daca am temei legal pentru a cere denuntarea contractului.

O zi buna va doresc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vicii ascunse in locuinta noua elyzabeta elyzabeta Buna ziua!! Am achizitionat de curând prin programul prima casa un ap de 3 camere nou in bloc nou. La aprox. O saptamana de când ne-am mutat a cazut tavanul ... (vezi toată discuția)
Balcon termopanat prin reabilitare Mirceab Mirceab Ca urmare a lucrarilor de reabilitare termica mi-au inchis balconul cu panou de termopan avand o inaltime a parapetului (partea opaca de jos a termopanului) de ... (vezi toată discuția)
Actionare in judecata dezvoltator pt vicii ascunse in2ition in2ition Buna ziua, Am achizitionat de curand un apartament intr-un complex rezidential construit in 2010. Nu am cumparat de la dezvoltator, ci printr-un fond de ... (vezi toată discuția)