avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Balcon termopanat prin reabilitare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Balcon termopanat prin reabilitare

Ca urmare a lucrarilor de reabilitare termica mi-au inchis balconul cu panou de termopan avand o inaltime a parapetului (partea opaca de jos a termopanului) de aprope 120 cm de la podeaua balconului cu toate ca, la masuratorile initiale efectuate, am cerut ca parapetul sa nu fie mai inalt decat cel vechi adica maxim 100 cm. Am si schita de masuratori unde se specifica acest lucru. Seful echipei de lucru spune ca a luat legatura cu firma de termopane care a executat lucrarea si ca reprezentantul acesteia i-a spus ca a facut toti parapetii, la toate balcoanele neinchise inca, de 110 cm fara sa-l intereseze ce doreste proprietarul balconului. Ce solutie am sa fortez echipa de constructori sa refaca lucrarea conform cerintelor mele? E normal sa fiu obligat sa accept varianta constructorului impotriva vointei mele pe balconul meu. Mentionez ca acest parapet de balcon este acum cu 20 cm mai inalt decat baza ferestrelor afectand privelistea si reducand substantial lumina din camere.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Noiembrie 2019
Mirceab, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mirceab , utilizator 16:20, 29 Noiembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca proiectul asa prevede , nu cred ca aveti vreo sansa , solicitati sa vedeti acel proiect de reabilitare a blocului unde sunt prevazute cam toate lucrarile care se executa .
Si eu am avut o situatie cam asemanatoare , nu am rezolvat nimic , a ramas asa cum a vrut cel care a executat lucrarea si mai este ceva , daca doar dumneavoastra aveti ceva de reprosat si ceilalti locatari sunt multumiti , atunci lucrurile sunt si mai clare .
Din pacate nu stiu unde poate fi consultat proiectul, contructorul e al primariei, nu exista diriginte de santier nici control de calitate a lucrarilor. Presedintele asociatiei si administratorul spun ca nu au informatii. Proiectul nu trebuia intai acceptat de catre beneficiar? Deci de locatari? Daca prevedea parapet de 2 metri la fiecare balcon, era si atunci obligatoriu? Pana unde poate merge absurdul? Daca legislatia prevede doar inaltimile minime, inseamna ca proiectantul poate face oricat vrea peste acea inaltime? O parte substantiala dintre balcoane fiind anterior inchise, locatarii nemultumiti sunt putini intradevar. Asta insa nu inseamna ca e acceptabil, chiar daca as fi singurul care isi doreste sa aiba deschideri spre exterior mari. Sa nu uitam ca balconul a fost deschis in proiectul blocului, in momentul cumpararii. In prezent modul de folosinta al proprietatii mele este schimbat cu forta de catre primarie transformand un apartament deschis luminos aerisit intr-o semi inchisoare cu ferestre la inaltime! Chiar nu se poate face nimic legal in restabilirea calitatilor initiale ale apartamentului ? In tara asta proprietatea si dreptul de folosinta nu mai sunt aparate de lege?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Noiembrie 2019
Mirceab, utilizator
Va confruntati cu situatie delicata deoarece concret dv nu detineti calitate in raportul juridic incheiat intre executant si beneficiar asociatia de proprietari
Eventual puteti solicita analizarea clauzelor si caracateristilor tehnice consemnate in contractul de executare reabilitare
Presedintele de asociatie in calitate de reprezentant legal al membrilor proprietari poate reprezenta si apara interesele acestora-in cazul in care executantul nu a respectat clauzele contractual prevazute
Multumesc de raspuns, insa...
Cum este posibil ca proprietarul apartamentului ce urmeaza a fi modificat sa nu fie parte in raportul juridic cu executantul lucrarilor de modificare a proprietatii lui? Cum mai poate fi protejat consumatorul in aceasta situatie? Cine a stabilit si a aprobat clauzele contractuale fara ca eu, proprietarul, sa fiu macar informat daca nu si intrebat daca sunt de acord? Din punct de vedere juridic asemenea situatie, in care drepturile mele asupra proprietatii si folosintei ei sunt incalcate, este perfect legala? Nu poate fi atacata?


ynocentta a scris:


Eventual puteti solicita analizarea clauzelor si caracateristilor tehnice consemnate in contractul de executare reabilitare
Presedintele de asociatie in calitate de reprezentant legal al membrilor proprietari poate reprezenta si apara interesele acestora-in cazul in care executantul nu a respectat clauzele contractual prevazute

Constructorul evita sa puna la dispozitie proiectul de reabilitare. Presedintele se declara neputincios in a-l obliga sa vina cu proiectul. Cine a semnat clauzele contractuale din partea asociatiei nu trebuie sa aiba un exemplar din proiect? Semnatarul trebuie sa fie presedintele sau administratorul? Daca semnatarul a fost corupt de constructor, primarie sa semneze clauze care afecteaza evident si major modul de folosinta al apartamentului se poate face ceva privind anularea lor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitarea termica a blocurilor serbanimvest serbanimvest Referitor la reabilitarea termica a blocurilor, am citit toate discutiile din forum, dar nu am gasit nici o situatie ca a mea. Blocul in care sunt ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica a blocului si obligativitatea schimbarii termopanelor Nicu2015 Nicu2015 Buna ziua. Locuiesc de cativa ani in blocul E21, din str. Nicolae Sebe, nr. 11 sector 3 Bucuresti. Cand m-am mutat in acest apartament tot ceea ce tine de ... (vezi toată discuția)
Problema reabilitare bloc Mihai Vasilescu Mihai Vasilescu Buna ziua, Ma adresez acestei comunitati in vederea clarificarii unei probleme aparute la inceperea reabilitarii blocului. In speta, blocul in care locuiesc ... (vezi toată discuția)