avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitare venituri din strainatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitare venituri din strainatate

Buna ziua,

Am o nelamurire privind impozitarea veniturilor realizate in Romania, insa sursa banilor este in Irlanda.

Pe scurt: o firma din Irlanda m-a contractat ca si consultant ( fix asta este titulatura din contract, nu sunt angajat) printr-un contract de colaborare si lunar primesc o suma de bani fixa si una variabila, sub forma de bonus.
Din ce am citit as putea sa ma incadrez la "activitate independenta" , insa dupa 2 telefoane la call center la ANAF, m-au bagat in ceata si mai mult. Am primit 2 raspunsuri diferite.

As dori sa stiu, cum voi fi impozitat, sub ce activitate, etc.

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Plata dubla a contributiilor sociale din venituri obtinute din strainatate si romania ptar ptar O persoana fizica (nu PFA) de nationalitate Romana si cu domiciliu in Romania care lucreaza din Romania pentru 2 firme din UAE si USA, pe baza unor contracte ... (vezi toată discuția)
Spor de lucru in call center dunare dunare Buna ziua, lucrez inr-un call center si am program de 8 ore/zi la casca. Doresc sa stiu daca exista o prevedere legala pentru acordarea unui spor la salariu ... (vezi toată discuția)
Firma de recuperare creante la asociatiile de proprietari giotto_2016 giotto_2016 Buna ziua! Acum 2 zile, la blocul nostru a venit o firma de recuperare creante, debite, specializata in asociatii de proprietari. Reprezentantul acestei ... (vezi toată discuția)