avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... spor de lucru in call center
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

spor de lucru in call center

Buna ziua,
lucrez inr-un call center si am program de 8 ore/zi la casca. Doresc sa stiu daca exista o prevedere legala pentru acordarea unui spor la salariu pentru stressul auditiv si daca firma ar trebui sa includa si un control ORL pentru acest post.

Mentionez ca lucrez pt o firma mixta si munca se desfasoara in totalitate intr-o limba straina.

De asemenea, firma nu ne-a acordat angajarea confor titulaturii corespondente din firma mama, motivind ca in nomenclatorul roman nu exista posturi pentru activitatea de call center, incadrarea fiind de functionar.
Multumnesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 08:43, 10 Iulie 2009
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Va recomand sa consultati medicul de medicina muncii care are in supraveghere unitatea dvs.
2. Acesta va poate spune daca e nevoie de un control ORL sau de alta natura.
3. Contractul colectiv de munca unic la nivel national (CCMUNN) pe anii 2007-2010 precizeaza:
Art.41 (5) Prin contractul colectiv de munca la nivel de ramura, grupuri de unitati si unitati pot fi negociate si alte categorii de sporuri (spor de izolare, spor pentru folosirea unei limbi straine, daca aceasta nu este cuprinsa in obligatiile postului etc.).
4. Nu cunosc organizarea angajatorului dvs. (aveti sindicat sau nu, aveti CCM la nivel de unitate, aveti Regulament intern?)
5. Problemele ridicate de dvs. ar trebui sa fie prevazute in CCM si/sau in Regulamentul intern.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccm si spor de vechime demeter demeter Buna ziua. As dori si eu cateva informatii. Doream sa stiu daca firma noastra este obligata sa imi acorde sporul de vechime. Lucrez la aceasta firma de ... (vezi toată discuția)
Acordarea ochelarilor de catre firma dunare dunare Buna ziua, lucrez intr-un call center si utilizez pc 8 ore+ pe zi. Stiu de legea sau ordonanata care prevede plata ochelarilor de catre firma, dar nu stiu in ... (vezi toată discuția)
Spor vechime Mainerici  Ctin Mainerici Ctin o societate este obligata sa acorde spor de vechime salariatilor conform ccm la nivel national 2011 (vezi toată discuția)