avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... acordarea ochelarilor de catre firma
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

acordarea ochelarilor de catre firma

Buna ziua, lucrez intr-un call center si utilizez pc 8 ore+ pe zi. Stiu de legea sau ordonanata care prevede plata ochelarilor de catre firma, dar nu stiu in ce conditii. Mie firma mi-a refuzat aceasta plata, in timp ce alti colegi au beneficiat de acest drept. De asemenea, avind in vedere specificul jobului, care pe linga 8 ore de munca la calculator prevede si 8 ore de utilizare a castilor pentru convorbirile outbound/inbound. Firma ne acorda un control medical periodic in care controlul ORL nu este prevazut. Imi permit cateva intrebari, sperind ca pot constitui un subiect interesant:
- nu ar trebui acordat si acest control orl avind in vedere stressul auditiv?
- imi puteti spune legea/ordonanta de acordare a ochelarilor de catre firma?
- exista si o astfel de prevedere pentru spor de utilizarea castilor de telefonie?
- mai exista si alte prevederi pe care sa le cunoasteti cu privire la specificul muncii de 8 ore+/zi la pc si casti?

Si o explicatie in privinta termenilor juridici - ordonanta de guvern sau o lege este echivalenta cu decizia administratiei firmei? poate nu inteleg eu termenii.....

Alte discuții în legătură

Spor de lucru in call center dunare dunare Buna ziua, lucrez inr-un call center si am program de 8 ore/zi la casca. Doresc sa stiu daca exista o prevedere legala pentru acordarea unui spor la salariu ... (vezi toată discuția)
Stress auditiv Salut, imi poate spune cineva in ce act normativ pot gasi informatii despre normarea muncii in conditii de stress auditiv? Mentionez ca locul de munca este ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre incadrare la cod caen 8220 si cod caen 4132 ContSters303335 ContSters303335 Buna ziua, Imi puteti spune si mie care ar fi avantajele si dezavantajele unui angajat care in mod normal din munca pe care o face ar fi incadrat la cod ... (vezi toată discuția)