avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Activitate velociped

Activitate velociped

este vorba de un SRL, infiintata de mai putin de 5 ani (2012)
Am aceeasi problema. Se pare ca legislatia la o problema desigur destul de des intalnita nu are solutia clara. Din cate am inteles trebuie decis prin instanta. Efortul mi se pare absolut nejustificat.
Cautand in toate forumurile accesibile intrebari si raspunsuri pe tema aceasta, am constatat ca multi citeaza legi contradictorii dar nu am gasit un raspuns satisfacator.

Fiind societar majoritar (85%) doresc revocarea administratorului asociat (15%).

Problema: In actul constitutiv scrie, ca pentru o schimbare a actului este necesar votul tuturor asociatilor. Dar asociatul meu nu vrea semna. Deci revocarea administratorului nu este posibila.

In consecinta nu exista o posibilitate a AGA de a-si indeplini obligatiile:

- să desemneze administratorii şi cenzorii, să îi revoce/demită şi să le dea descărcare de activitate, precum şi să decidă contractarea auditului financiar, atunci când acesta nu are caracter obligatoriu, potrivit legii;
-să decidă urmărirea administratorilor şi cenzorilor pentru daunele pricinuite societăţii, desemnând şi persoana însărcinată să o exercite;
- să modifice actul constitutiv

Cum se poate rezolva problema?