avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Revocare adminstrator asociat minoritar
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Revocare adminstrator asociat minoritar

Cautand in toate forumurile accesibile intrebari si raspunsuri pe tema aceasta, am constatat ca multi citeaza legi contradictorii dar nu am gasit un raspuns satisfacator.

Fiind societar majoritar (85%) doresc revocarea administratorului asociat (15%).

Problema: In actul constitutiv scrie, ca pentru o schimbare a actului este necesar votul tuturor asociatilor. Dar asociatul meu nu vrea semna. Deci revocarea administratorului nu este posibila.

In consecinta nu exista o posibilitate a AGA de a-si indeplini obligatiile:

- să desemneze administratorii şi cenzorii, să îi revoce/demită şi să le dea descărcare de activitate, precum şi să decidă contractarea auditului financiar, atunci când acesta nu are caracter obligatoriu, potrivit legii;
-să decidă urmărirea administratorilor şi cenzorilor pentru daunele pricinuite societăţii, desemnând şi persoana însărcinată să o exercite;
- să modifice actul constitutiv

Cum se poate rezolva problema?
Cel mai recent răspuns: velociped , utilizator 10:01, 10 Noiembrie 2014
SRL sau SA?
Buna seara!

Societatea este infiintata de mai mult de 5 ani?

este vorba de un SRL, infiintata de mai putin de 5 ani (2012)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator care renunta la functia de administrator MARY ANNA MARY ANNA Buna, Am si eu o intrebare si sper sa gasesc raspuns. Probema este urmatoarea: - un srl care are ca administrator o persoana fizica; intre srl si persoana ... (vezi toată discuția)
Decizia in srl lavitahi lavitahi Buna ziua, Doresc sa infiintez un SRL in care vom fi 2 asociati: eu o sa am 80% iar celalalt partener va avea 20 %. M-ar interesa puterea de decizie, adica ... (vezi toată discuția)