avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Activitate julius6

Activitate julius6

Multumesc!
Cu tot respectul, cred ca discutia nu va duce la un rezultat. Detaliile pe care vi le-am dat sunt suficiente pentru a primi un raspuns la biata mea intrebare. Eu nu stiu cum functioneaza forumurile si ce sarcini au cei care le administreaza asa ca daca trebuie sa ma opresc,.......... ma opresc.
Oricum, va multumesc sincer pentru raspunsurile date si intrebarile pe care mi le-ati pus!
In calitate de salariat la o firma la care nu sunt administrator fac cheltuieli cu transportul si cazarea in delegatie in interes de serviciu, Angajatorul imi deconteaza aceste cheltuieli facute de mine si imi vireaza banii in contul deschis la Raiffensen Bank, cont pe care este infiintata o poprire de catre ANAF. Raiffeisen Bank refuza sa-mi elibereze aceste sume de bani. Eu am intrebat daca banca poate popri aceste sume iar dv. ati raspuns ca poate popri aceste sume numai daca sunt administrator la firma respectiva. Eu v-am spus ca nu sunt administrator si v-am rugat sa-mi spuneti ce articole legislative ma ajuta sa demonstrez acestei banci ca face un abuz in cazul meu.
Multumesc!
Mulțumesc pentru răspuns! Nu sunt administrator la firma la care sunt angajat. Entitatea care îmi popreste cheltuielile respective este Raiffeisen Bank. Ce articole legislative pot invoca.?Ei spun ca aceste cheltuieli nu se regăsesc la excepțiile prevăzute de art 729 Cod procedura civilă.

Cornel Vasile a scris:

Numai daca angajul are și calitatea de administrator.

Poprire infiintata de ANAF pentru antrenare raspundere administrator.
Buna ziua!
Am o intrebare legata de popriri.
Poate fi poprita plata catre angajat a cheltuielile de transport si cazare efectuate de acesta in timpul delegatiilor in interes de serviciu?
Multumesc!
Buna ziua!

Am o intrebare legata de impozitul pe cladiri nerezidentiale.
Am un teren intravilan pe care este construita o magazie. Am omis sa fac un raport de evaluare si mi s-a marit impozitul. Pana aici totul mi se pare ca este conform legislatiei. Nelamurirea mea este legata de cuantumul impozitului pentru aceasta magazie. In situatia mea, codul fiscal precizeaza ca impozitul se calculeaza similar cu cladirile rezidentiale. In localitatea mea, cladirea rezidentiala are o valoare de impunere de 600 lei/mp iar cladirea anexa la o rezidentiala are o valoare de impunere de 175 lei/mp. De la aceste repere se pleaca pentru a se calcula impozitul pe cladire. Pentru magazia mea s-a aplicat valoarea de impunere de 600 lei/mp. Intr-o situatie ipotetica in care vecinul meu ar fi avut un hotel de nu stiu cate stele si ar fi uitat si el sa faca raportul de evaluare la 5 ani, ar fi platit un impozit plecand de la aceeasi valoare de impunere maxima de 600 lei mp. Practic, la suprafete construite egale, magazia mea ar avea aceeasi valoare de impunere ca hotelul vecinului. Intrebarea mea este............S-a procedat corect in stabilirea cuantumului impozitului pe aceasta magazie?
Răspuns la discuția credit bancar executat silit
Multumesc pentru raspuns!

Plata creantei nu era stinsa cand a inceput a doua executare. Prin cea de-a doua executare s-a stins creanta.
Am contestat in termen ambele executari, in acest moment contestatiile sunt pe rolul judecatoriei dar nu s-au finalizat. Am contestat la unul din executori onorariul prea mare si faptul ca nu a respectat procedura de instiintare a mea iar la cel de-al doilea onorariul prea mare si faptul ca ma executa pentru o suma cu 30.000 lei mai mare decat suma pe care o datoram bancii. Dupa ce am contestat in instanta a facut o incheiere suplimentara prin care a modificat suma pentru care ma executa si onorariul aferent. Mi-a comunicat aceasta modificare dupa termenul de 15 zile in care puteam contesta prima incheiere. Practic am fost obligat sa fac contestatie altfel trebuia sa platesc un onorariu mai mare decat onorariul maxim prevazut in Ordinul 2550. Contestatiile au fost contopite intr-un singur dosar si daca nu castig acest proces, probabil o sa trebuiasca sa platesc si onorariul avocatei bancii in valoare de 7000 lei, avocata care nu a venit la niciun termen in 2 ani de proces si care are onorariul mai mare ca executorii.
Puteti sa-mi indicati cateva articole legislative care m-ar ajuta in proces si pe care sa le invoc?

Bina ziua!

La firma la care sunt administrator am avut o linie de credit la o banca, linie de credit garantata cu un bilet la ordin avalizat de mine ca persoana fizica. Practic am garantat cu bunurile mele acest credit. La un moment dat banca a cerut rambursarea integrala a creditului iar firma nu a putut satisface cererea. Astfel, s-a declansat executarea silita. Firma are sediul in circumscriptia Curtii de apel Craiova iar eu ca administrator am domiciliul in circumscriptia Curtii de apel Pitesti.
Banca a depus documentatia prin care cerea executarea atat a firmei cat si a mea (pe baza biletului la ordin) la un executor din Circumscriptia Craiova. Acesta a pornit executarea pe firma iar pe persoana fizica a refuzat, eu neavand domiciliul in Circumscriptia Craiova. Banca a trimis documentatia la un executor din Circumscriptia Pitesti care a inceput executarea mea ca garant pe baza biletului la ordin. Acum pentru acelasi credit firma plateste un onorariu iar eu ca garant platesc alt onorariu.
S-a procedat corect?
Pot cere diminuarea onorariilor, tinand cont ca ambii executori au mers pe onorariu maxim, au trimis doar hartii din birou si doar unul a primit banii in cont, bani care au stins datoria?
Practic celalalt a ramas fara obiectiv dar isi cere onorariu maxim pe "munca" celuilat executor.
Buna ziua!

Sunt executat silit de un executor judecatoresc si am cateva intrebari legate de obligatiile executorului:
1. Executorul are obligatia la cererea mea sa-mi puna la dispozitie pentru studiu documentele din dosarul meu de executare?
2. Executorul are obligatia la cererea mea sa-mi prezinte defalcat din ce sunt compuse cheltuielile de executare?
3, Ce pot sa fac in cazul in care executorul refuza cererile de mai sus?

Multumesc anticipat!