avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Activitate mihaijan

Activitate mihaijan

Ceea ce nu inteleg din tot ceea ce mi-ati raspuns e regimul pe care il are terenul adica intra in patrimoniul firmei sau nu?ACTELE NU SUNT FINALIZETE ,firma a intrat intre timp in lichidare iar admin. vrea sa le finalizeze pentru ca banii i-a dat celor in drept sa-i primeasca ;el ar dori nu sa vanda , ci sa cumpere terenurile in cauza .Stiu ca atata timp cat firma e in lichidare nu poate vinde nimic fara incuviintarea judecatorului sindic si sub atenta supraveghere a lichidatorului,dar ce se intampla cu cele care se afla sub regimul unei promisiuni de vanzare ce se intampla?
multumesc pentru raspuns ,dar nu inteleg daca terenul face parte din patrimoniu firmei in lichidare ,daca la data intrarii in insolventa aveam doar precontract. ,adevarat cu toata suma achitata
Iata cum sta situatia : o firma al carei principal obiectiv era dezvoltarea imobiliara,(achizitii terenuri ,trecerea lor in intrav. ,pentru creearea unui mare parc industrial)a intrat in insolventa si mai apoi in lichidare .Unele acte de achizitie terenuri au ramas la faza de precontract si procura ,banii au fost achitati inintregime promitentilor vanzatori ,multe din aceste acte si-au pierdut valabilitatea;precontractele au avut ca titular cumparator firma reprezentata prin administratorul ei .Acum acesta ar vrea sa finalizeze actele ca persoana fizica ,incercand sa refaca procurile expirate ,dar cu precontractele ce ar trebui sa faca pentru ca ele sunt pe firma in lichidare ? Ce ma sfatuiti sa-i raspund, eu sunt agent imobiliar si m-a rugat sa-l ajut .Incalca vreo lege si ce ar trrebui sa faca ,sa considere banii pierduti sau sa-i recupereze firma ori el (terenurile le detine el firma)