avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Incheiere de contract de v-c de catre o persoana ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Incheiere de contract de v-c de catre o persoana administrator de firma aflata in lichidare

Iata cum sta situatia : o firma al carei principal obiectiv era dezvoltarea imobiliara,(achizitii terenuri ,trecerea lor in intrav. ,pentru creearea unui mare parc industrial)a intrat in insolventa si mai apoi in lichidare .Unele acte de achizitie terenuri au ramas la faza de precontract si procura ,banii au fost achitati inintregime promitentilor vanzatori ,multe din aceste acte si-au pierdut valabilitatea;precontractele au avut ca titular cumparator firma reprezentata prin administratorul ei .Acum acesta ar vrea sa finalizeze actele ca persoana fizica ,incercand sa refaca procurile expirate ,dar cu precontractele ce ar trebui sa faca pentru ca ele sunt pe firma in lichidare ? Ce ma sfatuiti sa-i raspund, eu sunt agent imobiliar si m-a rugat sa-l ajut .Incalca vreo lege si ce ar trrebui sa faca ,sa considere banii pierduti sau sa-i recupereze firma ori el (terenurile le detine el firma)
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 14:39, 18 Septembrie 2014
Daca bunurile sunt detinute de firma nu lepoate vinde o persoana juridica. Trebuie sa se termine procdura de lichidare, numit lichidator...ca mai apoi celui care ii revin bunurile ca urmare a lichidarii societatii sa le vanda, sau le poate vinde si lichidatorul insa este o procedura anevoiasa, cu incuvintarea judecatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precontract de vânzare-cumpărare cotă moștenită dintr-o casă. care pot fi consecințele pentru părțile din precontract dacă ceilalți moștenitori nu vor fi de acord cu vânzarea? Criticul Criticul Aș dori să aflu care sunt urmările și solutionarea unei probleme cauzate de către unul dintre succesori care a făcut un precontract de vânzare a unei ... (vezi toată discuția)
Urgent- acte necesare precontract vanzare cumparare! multumesc cristeo cristeo Buna ziua. Ce acte sunt necesare pentru incheierea unui precontract de vanzare cumparare? Vreau sa cumpar o garsoniera, proprietarul are un contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren pesticid pesticid Am citit pe forum ca un domn cumpara teren fara cadastru si intabulare. Am rugamintea sa-mi spuneti care sunt riscurile pentru cel care vinde (vanzatorul) ... (vezi toată discuția)