avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Activitate alin79

Activitate alin79

Răspuns la discuția Produs patentat
Buna ziua. Multumesc frumos pentru raspunsul prompt. Producatorul fiind detinator de patenta, cu certitudine nu ma incardez la produse piratate. Imi ofera posibilitatea de a’mi utiliza propriul brand name/logo. In cazul in care imi aplica logo personalizat, urmand ca eu sa’l inregistrez la OSIM, din punct de vedere legal sunt in regula pentru a comercializa acest produs, indiferent daca el este patentat de furnizor sau trebuie sa’i cer acordul in scris, prin care imi permite aceasta comercializare pe teritoriul Romaniei?
Buna seara,

Daca aveti amabilitatea si timpul necesar sa ma lamuriti si pe mine legat de comercializarea unui produs patentat. Urmeaza sa achizitionez un stoc de marfa pentru un produs patentat in China (firma care produce/comercializeaza online). In urma unei verificari mai aprofundate, am descoperit ca si in USA este patentat acelasi produs, cu aceeasi functionalitate/design. intrebare: din moment ca acelasi produs a fost patentat in doua tari, eu ca persoana fizica/juridica nu as putea face acelasi lucru in Romania? Daca urmeaza sa inchei un contract de colaborare cu partenerul chinez, el fiind titularul patentului, trebuie sa ii solicit acordul scris pentru comercializare in Romania sau pot face comercializarea online fara a solicita acest acord?
Multumesc frumos pentru ajutor.
Popescu Alin
Răspuns la discuția Inchiriere imobil
Multumesc pentru raspuns ynocentta :)
Buna ziua,
Indraznesc sa va scriu pe scurt, cu incredere si speranta ca voi primi si un raspuns din partea dumneavoatra. Bunicul meu a decedat in urma cu 10 zile si in urma verificarilor urmate decesului, am constatat ca avem o restanta de 3500 ron catre ANAF (respectiv 8350 ron, cu penalitati incluse) urmare a neplatii impozitului ptr cedarea folosintei unui imobil aflat pe propietatea acestuia.Se pare ca nu a achitat nimic pe perioada 2009-2013.Intrebarea mea este daca se poate solicita o plata esalonata a acestei sume sau daca putem solicita o reducere a acesteia, deoarce proprietarul de drept al contractelor de inchiriere a decedat si povara achitarii acestei sume, cade in sarcina mostenitorilor legali (2 copii).
Va multumesc pentru ajutor.