avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Produs patentat
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Produs patentat

Buna seara,

Daca aveti amabilitatea si timpul necesar sa ma lamuriti si pe mine legat de comercializarea unui produs patentat. Urmeaza sa achizitionez un stoc de marfa pentru un produs patentat in China (firma care produce/comercializeaza online). In urma unei verificari mai aprofundate, am descoperit ca si in USA este patentat acelasi produs, cu aceeasi functionalitate/design. intrebare: din moment ca acelasi produs a fost patentat in doua tari, eu ca persoana fizica/juridica nu as putea face acelasi lucru in Romania? Daca urmeaza sa inchei un contract de colaborare cu partenerul chinez, el fiind titularul patentului, trebuie sa ii solicit acordul scris pentru comercializare in Romania sau pot face comercializarea online fara a solicita acest acord?
Multumesc frumos pentru ajutor.
Popescu Alin
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 22:36, 28 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Patentul e grija producatorului, grija dvs. este sa nu importati marfuri piratate.
Buna ziua. Multumesc frumos pentru raspunsul prompt. Producatorul fiind detinator de patenta, cu certitudine nu ma incardez la produse piratate. Imi ofera posibilitatea de a’mi utiliza propriul brand name/logo. In cazul in care imi aplica logo personalizat, urmand ca eu sa’l inregistrez la OSIM, din punct de vedere legal sunt in regula pentru a comercializa acest produs, indiferent daca el este patentat de furnizor sau trebuie sa’i cer acordul in scris, prin care imi permite aceasta comercializare pe teritoriul Romaniei?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca faceti o confuzie intre patentarea unei inventii si protejarea unei marci: producatorul are o marca sau a brevetat un produs? fiindca legislatia difera:
- legea 64/1991 a brevetelor de inventie;
- legea 84/1998 a marcilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vânzare produse importate sub aceeaºi denumire regãsite în o.s.i.m. lArmAr lArmAr Buna ziua. Sunt incepator, am infiintat un SRL si doresc sa fac import de instrumente medicale. Din ce m am documentat, produsele care doresc sa le import de ... (vezi toată discuția)
Idee joc online brandon5 brandon5 Buna ziua. Am o idee de joc online, joc care nu este cunoscut nici national, nici international. Cum ma pot proteja fata de un eventual furt de idee, ... (vezi toată discuția)
Trademark mickyyy mickyyy Buna ziua, Am urmatoarea situatie: am infiintat o firma care in mare are acelasi obiect de activitate cu o alta companie din SUA. Serviciile si produsele ... (vezi toată discuția)