avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 263 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... trademark
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

trademark

Buna ziua,
Am urmatoarea situatie: am infiintat o firma care in mare are acelasi obiect de activitate cu o alta companie din SUA. Serviciile si produsele oferite de compania din SUA au urmatoarele mentiuni:
"All products are covered under one or more US & International patents. Trademarks, registered trademarks, product names and company names or logos mentioned herein are the property of their respective owners. All information, designs and business models copyright XYZ Ltd."
Ideea business-ului meu este practic o copie a celui din SUA numai ca nu folosesc numele sau logo-ul lor si nici chiar produsele nu sunt realizate in acelasi mod ca cele din SUA. Este vreo reglementare internationala care imi interzice sa fac acest lucru? Adica sa fur ideea celor de acolo dar sa o folosesc dupa ce am facut ceva modificari?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: mickyyy , utilizator 21:25, 3 Decembrie 2007
Ce vindeti? Ghete ADIBAS?
Dupa cum ati descris dvs. situatia, sigur gasim o caciula de legi incalcate.
Sunt N... firme care au acelasi obiect de activitate si nu este nici o problema.In situatia dvs.problema ar fi daca ati folosit marca sau produsele firmei din SUA fara acordul lor.
~ Conținut șters la cerere ~
se poate sa fi incalcat legi in masura in care produsele care dvs spuneti ca sunt la fel cu cele din US se fac dupa un anumit patent/brevet de inventie si cei din USA au inregistrat patentul pe numele lor. Ca sa nu mai aveti dureri de cap, faceti o verificare internationala la OSIM
multumesc pentru raspuns. nu am reusit sa fac verificare la osim insa in cautarile mele pe internet am gasit intr-adevar patentul pentru aceste produse(desene si descriere), patent care a fost inregistrat in USA. La fel am gasit si trademark-ul numai ca aici nu cred ca ar fi vreo problema pt ca nu intentionez sa folosesc logo-ul sau numele pe care le folosesc ei. La patent insa am o gramada de neclaritati: dc este inregistrat in SUA este valabil worldwide? sau la asta mi-ar fi folosit verificarea la osim? dc este valabil worldwide atunci singura solutie este sa incerc sa cumpar licenta de la ei, nu?
multumesc

Alte discuții în legătură

Idee joc online brandon5 brandon5 Buna ziua. Am o idee de joc online, joc care nu este cunoscut nici national, nici international. Cum ma pot proteja fata de un eventual furt de idee, ... (vezi toată discuția)
Intrebare legata de trademark infringement in cazul unui website RazvanR RazvanR Buna ziua, Am o intrebare ceva mai complexa legata de posibile procese de trademark infringement in cazul unui website hostat pe server din SUA. O scura ... (vezi toată discuția)