avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Activitate rodi2014

Activitate rodi2014

Detin un apartament in Romania, impreuna cu sotul meu. Amindoi locuim in Canada, si dorim sa vindem apartamentul din Romania.

Exista vreo cale prin care sa vind apartamentul din Romania fara sa vin in tara?

Nu am pe nimeni in care sa am completa incredere in Romania.

Se poate incheia un act solid la notariat, in Canada, care sa nu dea sansa de ‘teapa’, care sa imputerniceasca fie pe cumnatul meu din Romania, fie pe un reprezentant al unei societati de vinzari imobiliare din Romania, sa vinda apartamentul in numele meu?

E nevoie de consultarea unui avocat, sau il pot face si eu?
@ BadiuAdrian: mulțumesc pentru împărtășirea experienței personale si pentru soluție.
Mulțumesc frumos tuturor celor care și-au cheltuit timpul să-mi răspundă.
La mulți ani, cu multă sănătate!
@ avocat_Iascoschi: ei plătesc impozitul la apartament de 23 de ani, exact.

@ leorot:

Aceasta doresc sa fac, sa plătesc eu însămi. Singura dificultate e ca ar trebui sa vin in tara pentru a mi se înmâna in persoana datele de conectare la website (nume utilizator, parola), la ghișeul primăriei.

Așa cum este specificat pe website-ul Sistemului național electronic de plata online - ” Pentru a accesa secțiunea Plată cu autentificare vă sunt necesare date de acces (utilizator și parola). Acestea vă vor fi eliberate prin mijloace sigure de către instituția publică la care sunteţi arondat... ” Prin ”mijloace sigure” ei înțeleg un plic sigilat care se înmânează in persoana,

Mă interesează daca pot întocmi o procura sau alt act oficial prin care altcineva sa-mi obțină informația (plicul cu nume utilizator si parola) de la ghișeul primăriei, pentru ca pentru mine e dificil sa vin in Romania.
In primul rind, un Craciun fericit tuturor!
Multumesc tuturor celor care mi-au raspuns.
Nu le-am trimis bani niciodata pentru impozit (dar le-am trimis o gramada de cadouri). Ei au refuzat sa primeasca bani pentru impozit, au zis ca inchiriaza garajul aferent apartamentului cu 200 Euro pe an si asftel e mai mult decit impozitul.
Nu le-am facut niciodata procura pentru plata impozitului, nici nu am vorbit cu nimeni de la Primarie sa plateasca ei.
Apartamentul nu a fost niciodata inchiriat, doar garajul.
Cumnata, soacra si nepoata mea intotdeauna au trait cu impresia ca apartamentul le-ar reveni lor automat. Noi le-am spus repetat ca avem nevoie sa il vindem, ceea le-a suparat foarte tare.
Cum il platesc pe numele nostru fara acte?
Imi puteti spune va rog daca faptul ca altcineva imi plateste de multi ani impozitul pentru apartamentul meu poate duce la ridicarea de pretentii asupra apartamentului?
Are vreo importanta din punct de vedere legal, cine plateste impozitul pentru apartament?
Apartamentul apartine doar sotului meu si mie. Suntem plecati din tara de 20 de ani, si soacra si cumnata mea au platit impozitul toti acesti ani. Soacra mea spune ca a inchiriat tot acest timp garajul aferent, obtinind mai multi bani decit plateste anual pentru impozit.
Relatiile cu cumnata mea nu sint bune, si ea isi doreste foarte mult apartamentul. I-am spus clar soacrei mele ca doresc sa il vind, nu imi pot permite sa il las lor.
Cumnata mea poate ridica vreo pretentie la apartament bazat pe faptul ca a platit impozitul toti acesti ani?
Pot avea vreo problema cind voi incerca sa il vind? Nu am nici o dovada ca garajul a fost inchiriat. (Nu au facut acte.) Nu am nici un bon fiscal ca dovada de plata al impozitului.
Exista vreo modalitate sa setez plata impozitului prin Internet, fara sa vin in Romania? Ca sa il pot plati eu insami. Primaria din orasul meu ofera posibilitatea platii impozitului prin internet.
Detin impreuna cu sotul meu un apartament nelocuit, in care am permis nepoatei mele sa locuiasca (permis verbal, plus un mesaj electronic informal in acelasi sens).

Stiu ca ii place foarte mult si isi doreste foarte mult sa ramina acolo, ea, mama ei si soacra mea ne-au sugerat de mult asta, si mama ei (cumnata mea) planuieste de cel putin un an modificari privind incalzirea, (cumpararea unei centrale de apartament), inchiderea balcoanelor, etc – in ascuns insa. Ne-au sugerat ca doresc sa il cumpere cu citeva mii de euro, cind le-am spus cam cit face, au ramas fara cuvinte.

Nepoata mea se va muta cu mama ei in apartament in toamna aceasta, pentru ca incepe scoala post-liceala in acel oras.

Noi nu locuim in tara, ei au grija de apartament, dar de la inceput pina acum au dat in chirie garajul care tine de apartament, si scot de acolo mai mult decit plata tuturor cheltuielilor pe care le au cu apartamentul, ne-au spus asta de citeva ori.

Intentionam sa vindem apartamentul, in orice moment dorim/avem nevoie, ceea ce le-am spus intotdeauna, inclusiv in mesajul electronic in care le-am spus ca pot folosi apartamentul daca au nevoie.

In acel mesaj electronic le-am scris sa nu faca modificari, pentru ca nu le vom plati.

Ce risc avem sa avem greutati cind vom vrea sa il vindem? – de genul, sa pretinda drept la proprietate, sau o parte din bani? – sau sa nu permita accesul la vizitare a potentialilor cumparatori? – sau sa refuse sa plece?