avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot vinde un apartament fara sa vin in tara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot vinde un apartament fara sa vin in tara

Detin un apartament in Romania, impreuna cu sotul meu. Amindoi locuim in Canada, si dorim sa vindem apartamentul din Romania.

Exista vreo cale prin care sa vind apartamentul din Romania fara sa vin in tara?

Nu am pe nimeni in care sa am completa incredere in Romania.

Se poate incheia un act solid la notariat, in Canada, care sa nu dea sansa de ‘teapa’, care sa imputerniceasca fie pe cumnatul meu din Romania, fie pe un reprezentant al unei societati de vinzari imobiliare din Romania, sa vinda apartamentul in numele meu?

E nevoie de consultarea unui avocat, sau il pot face si eu?
Ultima modificare: Marți, 29 Noiembrie 2016
rodi2014, utilizator
Cel mai recent răspuns: AvTudor_com , utilizator 00:42, 30 Noiembrie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti merge la unul dintre Consulatele Romaniei in Canada, pentru a face o procura prin care imputerniciti pe cineva din Romania, de ex cumnatul dvs.
Procura nu are un format standard, puteti impune orice conditii doriti, imputernicitului.
O recomandare este sa mentionati si numarul contului, in care se va face plata si trecerea acestuia in contract, pentru a nu exista riscul ca imputernicitul sa mentioneze un alt cont.
Inainte de toate, puteti lua legatura cu mai multe birouri notariale, pentru a negocia diferite aspecte si sa primiti mai multe lamuriri.
Puteti sa imputerniciti pe oricine, chiar si un agent imobiliar sau un avocat, dar cel mai bine este sa numiti o persoana pe care o cunoasteti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinzare ap Camerado Camerado Buna ziua .Am un apartament in București pe care vreau sal vind (donat)lui fii-miu .Problema este ca eu și soțul locuim in Japonia și nu putem ajunge in ... (vezi toată discuția)
Se poate inchiria un apartment folosind imputernicire? ionela1982 ionela1982 Salut, detin un apartament impreuna cu o alta persoana, amandoi suntem in strainatate si as vrea sa inchiriez acest apartament. Am o imputernicire semnata de ... (vezi toată discuția)
Donatie emanuellen emanuellen Doresc sa donez un apartament copiilor mei,dar fiul meu traieste in Chicago,nu e posibil sa vina in Ro,pentru semnarea actelor,poate sa imputerniceasca pe ... (vezi toată discuția)