avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vinzare ap
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vinzare ap

Buna ziua .Am un apartament in București pe care vreau sal vind (donat)lui fii-miu .Problema este ca eu și soțul locuim in Japonia și nu putem ajunge in țara pentru demersuri ce putem face ca sa îl dam copilului apartamentul (fiul meu este din alta căsătorie )?
Cel mai recent răspuns: avocatmaria , utilizator 12:41, 29 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteţi semna o procură de înstrăinare la Consulatul român prin care împuterniciţi o persoană care să vândă imobilul sau să-l doneze către fiu. Ar fi bine să discutaţi în prealabil cu notarul din RO pentru a conveni asupra textului procurii, astfel încât la Consulat doar să o autentifice.
Mulțumesc ,Problema este ca soțul este japonez și ambasada este foarte departe .Aici la notar nu se poate face procura și apoi trimisa aici ministerul de externe Românesc din Japonia? Pentru noi este mult mai ușor așa afine amindoi servici și nu putem lipsi
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ba da, se poate , cu procura notariala apostilata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie emanuellen emanuellen Doresc sa donez un apartament copiilor mei,dar fiul meu traieste in Chicago,nu e posibil sa vina in Ro,pentru semnarea actelor,poate sa imputerniceasca pe ... (vezi toată discuția)
Divort la notar ramonasava ramonasava buna. sunt casatorita si vrem sa divortam la notar la comun deacord problema e ca eu nu sunt in tara.din cate am inteles el nu poate sa depuna actele de divort ... (vezi toată discuția)
Procura notariala portugalia theolina22 theolina22 Nepotul vecinului meu detine o procura notariala intocmita de proprietar in Portugalia. Datele personale ale mandantului si mandatarului sunt incomplete, ... (vezi toată discuția)