avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce risc permitind ocuparea temporara a apartamentului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce risc permitind ocuparea temporara a apartamentului nelocuit

Detin impreuna cu sotul meu un apartament nelocuit, in care am permis nepoatei mele sa locuiasca (permis verbal, plus un mesaj electronic informal in acelasi sens).

Stiu ca ii place foarte mult si isi doreste foarte mult sa ramina acolo, ea, mama ei si soacra mea ne-au sugerat de mult asta, si mama ei (cumnata mea) planuieste de cel putin un an modificari privind incalzirea, (cumpararea unei centrale de apartament), inchiderea balcoanelor, etc – in ascuns insa. Ne-au sugerat ca doresc sa il cumpere cu citeva mii de euro, cind le-am spus cam cit face, au ramas fara cuvinte.

Nepoata mea se va muta cu mama ei in apartament in toamna aceasta, pentru ca incepe scoala post-liceala in acel oras.

Noi nu locuim in tara, ei au grija de apartament, dar de la inceput pina acum au dat in chirie garajul care tine de apartament, si scot de acolo mai mult decit plata tuturor cheltuielilor pe care le au cu apartamentul, ne-au spus asta de citeva ori.

Intentionam sa vindem apartamentul, in orice moment dorim/avem nevoie, ceea ce le-am spus intotdeauna, inclusiv in mesajul electronic in care le-am spus ca pot folosi apartamentul daca au nevoie.

In acel mesaj electronic le-am scris sa nu faca modificari, pentru ca nu le vom plati.

Ce risc avem sa avem greutati cind vom vrea sa il vindem? – de genul, sa pretinda drept la proprietate, sau o parte din bani? – sau sa nu permita accesul la vizitare a potentialilor cumparatori? – sau sa refuse sa plece?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:46, 20 Septembrie 2014
Aviind in vedere faptul ca sunteți proprietarii acestui bun, in sensul ca il dețineți in baza unui titlu de proprietate, nu ar trebui sa va faceți astfel de probleme, mai ales ca aveți dovezi in sensul celor scrise, respectiv ca nu veți suporta cheltuielile făcute benevol de catre familia nepoatei. Dvs ati permis sa locuiască in acest apartament, fără sa percepeti vreo chirie, iar îmbunătățirile efectuate sunt făcute ptr propriul confort, fără acordul Dvs.
Incheiati un contract de comodat- folosinta gratuita, in care ii puteti pune ce conditii doriti- sa nu aduca imbunatatiri apartamentului si daca o fac sa nu va ceara bani pt ele pt ca nu le-au facut cu acordul dvs, ca pot folosi apartamentul doar pana el se va vinde unui tert, sa se oblige sa primeasca in casa pt vizionare pe potentialii cumparatori, sa plateasca cheltuielile cu intretinerea apartamentului- lumina, apa, cablu etc. La randul dvs sa va obligati sa ii notificati sa paraseasca ap cu doua saptamani inainte.
Daca nu pleaca dupa expirarea termenului sa fie obligati sa va plateasca daune in valoare de x lei pe zi de intarziere.
daca nu vor sa plece, va veti judeca oricum, insa daca aveti un contract cu reguli clare, va fi mai usor si veti termina mai repede un proces.


Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Septembrie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mosteniri diandra72 diandra72 Buna seara,in primul rand va multumesc anticipat pentru rabdarea si profesionalismul de care dati dovada si va doresc sanatate si succes,in al doilea rand as ... (vezi toată discuția)
Vanzare de apartament diandra72 diandra72 Buna ziua,tatal meu doreste sa vanda apartamentul,cumparat impreuna cu mama mea,care din pacate nu mai este printre noi,si mi-a zis ca pentru a-l vinde trebuie ... (vezi toată discuția)
Contestarea unui act de vinzare _cumparare hrenciuc eusebiu catalin hrenciuc eusebiu catalin Buna ziua........... Am si eu o problema delicata. Parinti mei sunt despartiti,eu am un copil din prima casatorie care locueste inpreuna cu mama ei intr_un ... (vezi toată discuția)