avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare de apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare de apartament

Buna ziua,tatal meu doreste sa vanda apartamentul,cumparat impreuna cu mama mea,care din pacate nu mai este printre noi,si mi-a zis ca pentru a-l vinde trebuie sa dau si eu acordul,in sensul scris.ca fiind unica fiica care a mai ramas ,cealalta fiica decedind acum 2 ani,lasind o fata,majora,care locuieste cu tatal meu...problema este ca eu sunt casatorita in Italia si nu pot sa fiu sa dau firma atunci cind se hotaraste tatal meu...se poate sa fac vreun act,procura,de aici din Italia,si unde m-as putea adresa si care sunt procedurile?e nevoie si de acordul nepoatei ,fiica sorei mele,pentru a vinde,pentru ca ea nu e de acord,va multumesc anticipat ,daca se poate cit mai repede.
Cel mai recent răspuns: maiincolo , utilizator 16:34, 16 August 2023
Unu. Puteti sa-l imputerniciti pe tatal d-voastra sa faca ce doriti d-voastra mergand la consulat sau la ambasada (oricare e mai aproape) si cerand consulului sa intocmeasca o procura. Costa in jur de 60 de euro si dureaza foarte putin.
Doi. Da, este nevoie de acordul nepoatei care are exact tot atatea drepturi cate aveti si d-voastra.
~ Conținut șters la cerere ~
nu,nu s-a facut succesiunea dupa decesul mamei mele,iar cind a murit mama,da sora traia pe atunci ,a murit dupa un an.acum a ramas nepoata,fiica sorei mele care locuieste cu tatal meu,fiind intretinuta de tatal meu,ea nefiind de acord cu vanzarea,vrea sa fie numai al ei apartamentul.eu nu sunt proprietara lui,e tatal meu,care dorea sa faca un act sa ma treaca pe mine ca proprietar dar cu clauza de intretinere,dar eu avind domiciliul stabil in alta tara,fiind casatorita acolo,cum as putea eu avea grija ?de aceea aceasta solutie cade din start,eu dorind sa il iau aici sa il ingrijesc dar nu doreste tatal meu...va multumesc pentru raspunsuri.
In primul rand faceți succesiunea,la moștenire venind și nepoata dvs că moștenitoare a sorei dvs.Veti fi trei coproprietari: tatăl dvs,dvs și nepoata.Spoi vă veți adresa judecătoriei pentru a cere ieșirea din indiviziune și fie dvs și tatăl dvs veți primi 2/3 din valoarea apartamentului evaluată de un expert desemnat de judecător și nepoata va rămâne unic proprietar fie dvs și tatăl dvs vaeti da 1/3 din valoarea în aceleași condiții ca mai înainte și veți rămâne coproprietari.Apoi dvs vă puteți da acordul pentru vânzare.Drumul e pungi,costisitor dar este și gura cale legală dacă nu vă puteți înțelege cu nepoata altfel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mosteniri diandra72 diandra72 Buna seara,in primul rand va multumesc anticipat pentru rabdarea si profesionalismul de care dati dovada si va doresc sanatate si succes,in al doilea rand as ... (vezi toată discuția)
Procura pentru reprezentarea unei persoane din strainatate in vederea vanzarii unui autoturism Roxana Ioana Roxana Ioana Bună ziua, tatăl meu dorește sa vândă un autoturism el fiind unicul proprietar, mașina adusa din afara în momentul de fata are numerele provizorii ... (vezi toată discuția)
Doresc sa dau partile fratilor , dar ei se afla in diferite orase lorycik_bv lorycik_bv Buna seara , Parintii mei au cumparat un apartament iar acum 8 ani mama a murit , sa facut succesiunea si acum eu as dori sa platesc partile fratilor mei ... (vezi toată discuția)