Buna seara ,
Parintii mei au cumparat un apartament iar acum 8 ani mama a murit , sa facut succesiunea si acum eu as dori sa platesc partile fratilor mei dar problema este ca fiecare este in alt oras iar unul in italia si el nu poate veni in tara iar tatal locuieste la tara .
Acelasi lucru las putea face si cu fratele meu din italia dupa care sa traduc acel document ?
As dori sa stiu daca ma pot duce la fiecare si sa fac un act la notar ca si-a primit fiecare partea dupa care sa merg la tatal meu la tara cu aceste documente si sa modificam contractul de casa pe numele amandurora (la notar ) .
Va multumesc
Nu inteleg ce insemnă pentru d-voastră să le dat partea.Nu stiu cine va autorizat și cu ce putere hotărâți singur ce i se cuvine fiecăruia.De unde stiți că niciunul dintre frati nu doreste mai mult decat v-ati gândit că i se cuvine?Ce criterii aati adoptat?
Sigur aveti posibilitatea sa luati legatura cu fievcare dintre ei, dar se pare că doriti o cale diferita de rezolvare a problemei de frica unui răspuns negativ.
Ma gandeam sa chem un evaluator care sa estimeze pretul locuintei .
Am o sora care este casatorita si are propriul apartament ,un frate in italia si altul in tara care nu au pretentii la locuinta . Datorita tatalui meu doresc sa procedez in felul acesta pt ca el nu ar dori sa raman eu in apartament ,coproprietar ( sa fac la notar cu fiecare in parte un act care sa ateste ca si-au primit partile ) , daca nu dati-mi d-voastra un sfat cum as putea proceda .
? :stunned: Vă duceți până în Italia să faceți un act? OK varianta care chiar ar merge e cea cu procurile, asta dacă frații dumneavoastră sunt de acord cu partajul, sau poate vreți să le cumpărați părțile?! Nu se înțelege. Cert este că aveți nevoie de procuri de la toți care nu vin la notar... în România. În funcție de ce formă îmbracă actul, partaj sau vânzare, ei trebuie să meargă la notar să facă procuri. Pentru cel din Italia vă recomand să solicitați unui notar un model și să vă explice și cum stă treaba cu apostila (dacă procura va fi făcută la un notar în Italia). Dacă o face la ambasadă sau la consulat nu mai e nevoie nici de traducere nici de apostilă.