Buna ziua !!!
Tatal meu a decedat acum o luna iar eu am ramas unicul mostenitor deoarece nu a fost casatorit si nici nu am alti frati. In urma lui mi-a ramas ca mostenire o parte din casa bunicilor mei precum si anmite terenuri. Tata mai avea o sora si un frate cu care au facut o succesiune notariala in anul 2007 iar casa a fost divizata in trei parti. Sora tatalui meu sustine ca deja i-a cedat partea ei unchiului meu, parti pe care ei 3 le-au impartit inainte ca el sa moara. Unchiul meu deja a inceput sa faca presiuni asupra mea privind aceasta succesiune , deoarece dispune de resurse financiare si ar dori sa imi cumpere si partea mea. In curte mai exista o casa separata de cea a bunicilor pe care el a construito fara autorizatie iar cele doua parti( pe care el le considera ale lui desi nu sa facut o succesiune finala) au fost imprejmuite cu gard. In curte garajul este impartit in 2, magazia in 3 gradinita din fata casei in 3 o adevarata amestecatura.Se poate imparti curtea in acest mod? As dori sa aflu cat mai multe sfaturi deoarece eu lucrez in Italia iar peste 6 luni vreau sa merg sa rezolv cu aceasta succesiune pana la final nu numai cea notariala. Va multumesc!!!
Daca tatal d-voastra nu a renuntat la partea lui din mostenire, atunci il mosteniti pe acea parte. Daca doriti sa va impartiti bunurile cu unchiul si matusa d-voastra este necesar un partaj pe baza unei schite de dezmembrare intocmita de topograf, prin care sa se stabileasca exact parcela care revine fiecaruia. Daca nu doriti teren, dar doriti o suma de bani in schimb, aceasta se numeste sulta si va fi mentionata in actul de partaj. Pentru dezbaterea succesiunii dupa tata, precum si pentru partajul cu unchiul si matusa trebuie sa fiti prezent sau sa trimiteti o procura din tara unde sunteti, intocmita la Ambasada sau Consulatul Romaniei sau la notar, in ultimul caz fiind necesara Apostila de la Haga.
Succesiune
master333
Buna ziua !!!
Tatal meu a decedat acum o luna iar eu am ramas unicul mostenitor deoarece nu a fost casatorit si nici nu am alti frati. In urma lui mi-a ramas ... (vezi toată discuția)