Buna ziua !!!
Tatal meu a decedat acum o luna iar eu am ramas unicul mostenitor deoarece nu a fost casatorit si nici nu am alti frati. In urma lui mi-a ramas ca mostenire o parte din casa bunicilor mei precum si anmite terenuri. Tata mai avea o sora si un frate cu care au facut o succesiune notariala in anul 2007 iar casa a fost divizata in trei parti. Sora tatalui meu sustine ca deja i-a cedat partea ei unchiului meu, parti pe care ei 3 le-au impartit inainte ca el sa moara. In curte mai exista o casa separata de cea a bunicilor pe care el a construito fara autorizatie iar cele doua parti( pe care el le considera ale lui desi nu sa facut o succesiune finala) au fost imprejmuite cu gard. In curte garajul este impartit in 2, magazia in 3 gradinita din fata casei in 3 o adevarata amestecatura.Se poate imparti curtea in acest mod? As dori sa aflu cat mai multe sfaturi deoarece eu lucrez in Italia iar peste 6 luni vreau sa merg sa rezolv cu aceasta succesiune pana la final nu numai cea notariala. Va multumesc!!!
acceptati mostenirea in 6 luni prin declaratie succesorala sau faceti succesiunea direst-e scutita de taxe ,se plateste doar onorariu,apoi veti face un partaj cu rudele sau pe instanta iesire din indiviziune
efectuarea succesiunii este scutita de taxe de transfer al proprietatii daca se finalizeaza in 2 ani, potrivit cod fiscal
In 6 luni se accepta mostenirea pt. a nu-ti pierde dreptul la mostenire.
Dreptul la mostenire
Bamsee
Bună ziua,
Deoarece am citit pe forumuri tot felul de discuții referitoare la situația noastră, am sa o descriu mai jos.
Este vorba de o moștenire din ... (vezi toată discuția)