Buna seara,in primul rand va multumesc anticipat pentru rabdarea si profesionalismul de care dati dovada si va doresc sanatate si succes,in al doilea rand as dori sa gasesc lamuriri sau certitudini la intrebarile mele...astfel,acum un an,a murit mama mea,raminind tatal meu,sora mea care are si o fata majora,si eu.tatal meu nu a deschis succesiunea nici pina acum si doreste sa vinda apartamentul si spune ca poate sa il vinda si daca nu e facuta succesiunea,e adevarat sau nu?a doua intrebare... acum o saptamina a murit sora mea,raminind dupa ea o fata de 23 ani,(sora fiind divortata demult)tatal meu,si eu care sunt casatorita in alta tara,acum nepoata mea isi cere dreptul la mostenire dupa mama ei.iar tatal meu vrea sa vinda apartamentul dar ea zice ca fara semnatura ei nu poate...in concluzie doresc sa stiu in situatia noastra ce cota revine fiecaruia care suntem in viata,tatalui meu, nepoatei mele si mie..sau tatal meu ar fi mai indicat sa faca testament pentru ca nepoata se poarta urat cu noi toti si locuieste cu tatal meu pentru ca nu are unde,deoarece nu il accepta pe tatal sau unde ar avea locuinta,dar nu ne accepta nici pe noi,cu toate ca locuieste cu tatal meu,ar avea dreptul tatal meu sa o dea afara in caz de cearta mai serioasa?va multumesc anticipat.
Apartamentul daca a fost achizitionat in timpul casatoriei cu mama dvs este bun comun si tatal dvs nu poate vinde fara succesiune. La succesiunea mamei dvs Veniti dvs si nepoata de fiica predecedata a mamei dvs si tatal dvs, cotele sunt 1/4 tatal din 1/2 daca e bun comun , restul de 1/2 ii apartine dansului si dvs impreuna cu nepoata 3/4.
Multumesc mult pentru raspunsul prompt,dar as mai dori sa stiu, in caz de deces al tatalui meu,deoarece are o varsta inaintata,care ar fi situatia atunci deoarece nepoata mea ne tot ameninta cu tot felul de treburi,care ar fi cotele raminind numai eu si nepoata?tatal meu ar vrea sa ma treaca de acum in contractul casei,cum ar trebui procedat?va multumesc mult
Dupa decesul tatalui dvs mostenirea se imparte in doua.
Ca sa va treaca in contractul casei trebuie sa incheiati cu dansul un..contract. V as sugera un contract de intretinere, tatal dvs fiind asistat de autoritatea tutelara conf lg 17/2000. Este mai greu de atacat de nepoata dvs. Pastrati toate actele justificative pentru intretinerea si cheltuielile facute pt tatal dvs intr o eventuala actiune in justitie.
Multumesc inca o data pentru raspunsul prompt,dvs sunteti din Craiova?Daca da as dori ca atunci cind vin in tara sa iau legatura cu dvs Ati spus ca mostenirea se imparte in doua dupa decesul tatalui meu,adica intre nepoata mea si mine,dar cum se va face ca nepoata nu va vrea sa plece din apartament,iar eu sunt casatorita in Italia si nu vin decit odata pe an acasa iar atunci nu vreau sa ramina ea in apartament pt ca il va distruge,in acest caz ce ma sfatuiti sa fac?va multumesc.