avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MOSTENIRI
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MOSTENIRI

Buna seara,in primul rand va multumesc anticipat pentru rabdarea si profesionalismul de care dati dovada si va doresc sanatate si succes,in al doilea rand as dori sa gasesc lamuriri sau certitudini la intrebarile mele...astfel,acum un an,a murit mama mea,raminind tatal meu,sora mea care are si o fata majora,si eu.tatal meu nu a deschis succesiunea nici pina acum si doreste sa vinda apartamentul si spune ca poate sa il vinda si daca nu e facuta succesiunea,e adevarat sau nu?a doua intrebare... acum o saptamina a murit sora mea,raminind dupa ea o fata de 23 ani,(sora fiind divortata demult)tatal meu,si eu care sunt casatorita in alta tara,acum nepoata mea isi cere dreptul la mostenire dupa mama ei.iar tatal meu vrea sa vinda apartamentul dar ea zice ca fara semnatura ei nu poate...in concluzie doresc sa stiu in situatia noastra ce cota revine fiecaruia care suntem in viata,tatalui meu, nepoatei mele si mie..sau tatal meu ar fi mai indicat sa faca testament pentru ca nepoata se poarta urat cu noi toti si locuieste cu tatal meu pentru ca nu are unde,deoarece nu il accepta pe tatal sau unde ar avea locuinta,dar nu ne accepta nici pe noi,cu toate ca locuieste cu tatal meu,ar avea dreptul tatal meu sa o dea afara in caz de cearta mai serioasa?va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: diandra72 , utilizator 22:58, 11 Octombrie 2011
Daca tatal meu se va decide sa faca succesiunea acum dupa sotia lui,adica mama mea care a murit anul trecut in iulie,cam care ar fi costurile aproximative,deoarece am auzit ca ele cresc pe timp ce trece si in al doilea rand atunci cind face succesiunea cam cit dureaza ca timp,deoarece eu am doar 2 saptamini la dispozitie si am inteles ca trebuie sa dau si eu semnatura,nu?iar daca nepoata mea nu vrea sa dea si ea semnatura,deoarece a ramas in locul surorii mele care a murit luna trecuta,inseamna ca nu are rost sa faca succesiunea si deci fara semnatura ei nu se poate face succesiunea deci nu va putea tatal meu nici sa vinda apartamentul.va multumesc frumos.
Taxele de succesiune se maresc prin impozitul de 1% pe care il platiti daca depasiti 2 ani de zile de la decesul mamei dvs. Daca exista intelegere puteti sa o rezolvati in doua saptamani succesiunea la notar . Daca nu la instanta. Costurile nu se pot aprecia ca se calculeaza in fucntie de grila de expertiza imobiliara a notarilor publici , fiind strict pt uzul lor. Dvs tb sa prezentati certificatul de decea in original, actele de proprietate, certificat fiscal ca impozitul pe propeietate este platit la zi.
Multumesc mult.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare de apartament diandra72 diandra72 Buna ziua,tatal meu doreste sa vanda apartamentul,cumparat impreuna cu mama mea,care din pacate nu mai este printre noi,si mi-a zis ca pentru a-l vinde trebuie ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am de discutat o succesiune, pentru un apartament ... moni22 moni22 Buna ziua, am de discutat o succesiune, pentru un apartament detinut de parinti, mama a decedat. Eu am trei surori si eu trebuie sa trimit o procura pentru a ... (vezi toată discuția)
Nepotii vor mostenirea Cristina1972 Cristina1972 Buna seara tuturor! Am sa incerc sa expun problema mea cit mai clar posibil si spun asta tocmai pentru ca-mi dau seama ca nu e o problema simpla. Eu am ... (vezi toată discuția)