Am sa incerc sa expun problema mea cit mai clar posibil si spun asta tocmai pentru ca-mi dau seama ca nu e o problema simpla.
Eu am fost adoptata la virsta de 10 ani ca carte nasii mei dar am aflat ulterior (sper surprinderea intregii familii) ca tatal meu adoptiv mai avea o fata pe care a recunoscut-o in urma unui lung proces si un test de paternitate.
Cind am implinit 12 ani, tatal meu natural a murit iar cele doua familii (cea naturala si cea adoptiva) s-au departat tot mai mult.
La 24 de ani m-am casatort si am plecat definitiv in Italia. In ultimii 3 ani relatiile intre mine si parintii adoptivi s-au alterat din ce in ce mai mult pentru ca pretindeau bani din ce in ce mai multi,continuau sa se comporte foarte urit atit cu mine cit si cu familia mea si apoi....la mijloc mai era si faptul ca eu am fost abuzata de tatal adoptiv la numai 13 ani.
Acum 2 sapatamini am fost contactata de nepotii mamei adoptive care mi-au spus sa merg acasa sa le dau o semnatura precum ca renunt la mostenire si in schimb ei se vor ocupa de mama care in urma unui ictus nu mai este foarte lucida.
Nu mi se pare corect ca eu sa le dau o semnatura de renuntare la mostenire mai ales ca nu sint singura mostenitoare si apoi, cunoscind familia, nu am garantia ca ei nu vor vinde imediat casa iar mama va sfirsi in strada.
As vrea sa stiu urmatoarele lucruri:
-ei pot deschide taxa de succesiune fara mine si fara cealalta mostenitoare?
-pot profita de boala mamei si s-o faca sa le vinda/doneze partea ei de mostenire?
-daca da, ce valoare are acest act? poate fi revocat?
-pot minti in fata notarului ca nu esxista mostenitori?
Iertati-ma daca am pus intrebari naive dar recunosc ignoranta in materie si faptul ca lipsesc din tara de 16 ani...
Va multumesc anticipat!
-
Recitind mesajul mi-am dat seama ca am omis ce era mai important....Acum 3 saptamini tatal adpotiv a murit !
Asa au intervenit nepotii mamei profitind de faptul ca ea nu e in gradul de a lua decizii.
Mostenitorii tatalui dv. sunt: mama adoptiva cu cota de 1/4 si dv. si fiica naturala a tatalui adoptiv cu cota de 3/8 fiecare.
Nepotii mamei dv. nu au nici un drept asupra mostenirii tatalui.
Nu pot deschide succesiunea.
Mama dv., in timpul vietii, poate vinde oricui doreste atat bunurile sale cat si cota sa de mostenire dupa sot, insa avand in vedere starea ei de sanatate este mai greu insa nu imposibil. Spun acest lucru deoarece exista institutia curatelei , si astfel se poate numi un curator care poate incheia orice acte in numele mamei.
Multumesc mult pentru raspuns!
Curatorul de cine anume se poate numi, cine il poate cere pentru mama si cine anume ar putea fi (o persoana din familie sau complet straina familiei)?
Buna ziua. succesorii tatalui adoptiv sunt: sotia sa, Dvs si fiica naturala . Nepotii nu au vocatie succesorala . Conform legii erezii defunctului tb sa dea o declaratie de acceptare a succesiunii la Notar in termen de un an de zile , de la decesul defunctului. Succesiunea se poate dezbate oricand . Eu va sfatuiesc sa nu renuntati la Cota parte ce vi se cuvine din succesiune. Daca nu vreti sa beneficiati de parte din succesiune ce vi se cuvine, puteti fi despagubita, in urma partajului succesoral .
Mosteniri
diandra72
Buna seara,in primul rand va multumesc anticipat pentru rabdarea si profesionalismul de care dati dovada si va doresc sanatate si succes,in al doilea rand as ... (vezi toată discuția)
Mostenire
lilianacretiu
Buna ziua,
As dori sa stiu cine va ramine mostenitor al apartamentului care e jumatate al meu si jumatate al mamei. Tatal meu a murit iar fratele meu a murit ... (vezi toată discuția)