Cum aflu daca a uitat si cine constata acest lucru,trebuie sa deschid proces?
Casa a fost cumparata de la sotul meu de verisoara mea, a fost dobandita dintr-o mostenire de sot. A fost vanduta in 2014 nu s-a mai angajat, dar si-a deschis o inteprindere individuala de 2 ani, nu si-a bagat cartea de munca (nu prea merge bine, ca orice inceput), I-a veni o hartie de la primarie sa duca acte sa o inregistreze si ei (nu a stiut pana acum ca trebuie).
Verisoara mea doreste sa rezolvam mai devreme de majoratul copiilor nostrii, ce alta cale exista? mentionez ca eu sunt angajata legal desii sunt imprumutat solidar(mi-au solicitat acest lucru in urma ultimei reesalonari) eu nu am fost executata silit
.Acum doi ani a venit o hartie de la o firma de recuperari, si atat.
Putem cumva sa scapam de aceasta executare sau v-a dura toata viata,s-a mai schimbat ceva? creditul este imposibil de achitat desi am vrut,am imprutat 9000chf aproximativ 21000 ron, am restituit 19800, mai am de dat peste 100000.
Va multumesc!
Cine v-a apela la instanta in vederea stabilirii curatorului? donatarul? ii trebuie avocat?
Donatarul are domiciliul in Teleorman, minorii si imobilul au aceasi adresa, orasul Topoloveni, care instanta are competena in acest caz, (posibilul curator are domiciliul in acelasi judet Arges, alt oras Pitesti)
Va multumesc!
Va multumesc! si va mai deranjez cu 4 intrebari ;
1. In cazul meu, cine poate fi desemnat curator (dupa ce criterii se alege) ?
2. Mi s-a spus ca dupa decesul donatoarei eventualii copii sau alti mostenitori pot invoca si cere o parte din bunul donat daca masa succesorala este mult disproportionata (mai mica) decat valoarea bunului donat(adica l-a instrainat pt a fi ei dezmosteniti)?
3. Donatoarea poate pune clauze copiilor mei (sa nu instraineze bunul, sa ne ingrijeasca, sa nu ne poata evacua pana decedam noi parintii lor )?
4. Se poate razgandi dupa cativa ani si sa anuleze donatia?
Ok, multumesc, daca ulterior donatiei proprietara va avea copii ,acestia o pot revoca dupa decesul ei?
Buna ziua si multumesc celor care imi acorda putin din timpul si intelepciunea lor!
Speta; o casuta ''vanduta'' prin notariat unei cunostinte pt a impiedica executarea silita a une banci nesimtite (credit nevoi personale; 9000 CHF in 2007, platit 27000 ron si mai vor un miliard si ceva (dobanzi, dobanzi la dobanzi, reesalonari cursul valutar ....etc)) acum 4 ani. Sotia e codebitor in urma unei reesalonari ,deci divort si cumpararea de catre ea nu se poate. SAU ?... Cumparatoarea este de buna credinta (familia ei nu) dar doreste sa rezolvam cumva sa fie propietari copii mei minori (11&13 ani) este necasatorita, nu are copii, are un frate si parinti (este bolnava), nu exista nici un grad de rudenie intre noi si ea.
Buna ziua, sotul meu a luat un credit in 2007 de nevoi personale in CHF,i-au facut executare silita,nu are serviciu momentan, a avut casa pe numele lui,dar a vandut-o unei verisoare indepartate de-a mea inainte de ai face executare silita. Alte bunuri nu avem, decat cele din locuinta. Locuim in acea casa in continuare impreuna cu copii. Ce optiuni de executare are executorul in conditiile date,imi pot executa bunurile, intrand pe propietatea verisoarei, se pot executa si copii nostri cand vor fi majori (ei vor cumpara casa respectiva la majorat si nu vor face succesiune dupa noi)? Eu am calitatea de imprumutat solidar in urma unui act aditional dar in executare nu scrie decat de sot, imi va deschide alt proces sau cum se va proceda ? VA MULTUMESC PT TIMPUL ACORDAT, CU DEOSEBITA STIMA!