laurentiupreda a scris:
Va multumesc! si va mai deranjez cu 4 intrebari ;
1. In cazul meu, cine poate fi desemnat curator (dupa ce criterii se alege) ?
2. Mi s-a spus ca dupa decesul donatoarei eventualii copii sau alti mostenitori pot invoca si cere o parte din bunul donat daca masa succesorala este mult disproportionata (mai mica) decat valoarea bunului donat(adica l-a instrainat pt a fi ei dezmosteniti)?
3. Donatoarea poate pune clauze copiilor mei (sa nu instraineze bunul, sa ne ingrijeasca, sa nu ne poata evacua pana decedam noi parintii lor )?
4. Se poate razgandi dupa cativa ani si sa anuleze donatia?
1. O altă persoană din familie, în afară de părinți.
2. Dacă doamna este bolnavă, eventuali copii este destul de posibil nici să nu mai existe. Dacă imobilul respectiv este singura și unica avere ă dansei, donația excesivă poate fi redusă, însă doar la cererea moștenitorilor rezervatari (care sunt descendenții, soțul supraviețuitor și parintii). Frații și celelalte rude nu au absolut nicio legatura.
3. Cat sunt minori, nu. Cum ar putea sa presteze un minor întreținere sau sa execute vreo sarcina? Cel mult, va poate constitui dvs si soției un drept de uzufruct viager.
4. Donația poate fi revocata pentru neexecutarea sarcinii (Dacă donația e cu sarcină) sau pentru ingratitudine.
Faptele de ingratitudine sunt expres prevăzute de art.1023 din Codul civil.