avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot fi copiii minori proprietari de imobil?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot fi copiii minori proprietari de imobil?

Buna ziua si multumesc celor care imi acorda putin din timpul si intelepciunea lor!
Speta; o casuta ''vanduta'' prin notariat unei cunostinte pt a impiedica executarea silita a une banci nesimtite (credit nevoi personale; 9000 CHF in 2007, platit 27000 ron si mai vor un miliard si ceva (dobanzi, dobanzi la dobanzi, reesalonari cursul valutar ....etc)) acum 4 ani. Sotia e codebitor in urma unei reesalonari ,deci divort si cumpararea de catre ea nu se poate. SAU ?... Cumparatoarea este de buna credinta (familia ei nu) dar doreste sa rezolvam cumva sa fie propietari copii mei minori (11&13 ani) este necasatorita, nu are copii, are un frate si parinti (este bolnava), nu exista nici un grad de rudenie intre noi si ea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:05, 8 Decembrie 2018
Poate sa le faca o donație copiilor dvs.
Minorii pot primi donații însă nu au exercițiul dreptului de proprietate pana la 18 ani.
Trebuie să obțineți de la instanța o dispoziție prin care este desemnat un curator special care să semneze contractul de donație in numele minorilor.
Ok, multumesc, daca ulterior donatiei proprietara va avea copii ,acestia o pot revoca dupa decesul ei?
Nu. Survenienta de copil nu mai este o cauza de revocare a donatiei.
Va multumesc! si va mai deranjez cu 4 intrebari ;
1. In cazul meu, cine poate fi desemnat curator (dupa ce criterii se alege) ?
2. Mi s-a spus ca dupa decesul donatoarei eventualii copii sau alti mostenitori pot invoca si cere o parte din bunul donat daca masa succesorala este mult disproportionata (mai mica) decat valoarea bunului donat(adica l-a instrainat pt a fi ei dezmosteniti)?
3. Donatoarea poate pune clauze copiilor mei (sa nu instraineze bunul, sa ne ingrijeasca, sa nu ne poata evacua pana decedam noi parintii lor )?
4. Se poate razgandi dupa cativa ani si sa anuleze donatia?

laurentiupreda a scris:

Va multumesc! si va mai deranjez cu 4 intrebari ;
1. In cazul meu, cine poate fi desemnat curator (dupa ce criterii se alege) ?
2. Mi s-a spus ca dupa decesul donatoarei eventualii copii sau alti mostenitori pot invoca si cere o parte din bunul donat daca masa succesorala este mult disproportionata (mai mica) decat valoarea bunului donat(adica l-a instrainat pt a fi ei dezmosteniti)?
3. Donatoarea poate pune clauze copiilor mei (sa nu instraineze bunul, sa ne ingrijeasca, sa nu ne poata evacua pana decedam noi parintii lor )?
4. Se poate razgandi dupa cativa ani si sa anuleze donatia?

1. O altă persoană din familie, în afară de părinți.
2. Dacă doamna este bolnavă, eventuali copii este destul de posibil nici să nu mai existe. Dacă imobilul respectiv este singura și unica avere ă dansei, donația excesivă poate fi redusă, însă doar la cererea moștenitorilor rezervatari (care sunt descendenții, soțul supraviețuitor și parintii). Frații și celelalte rude nu au absolut nicio legatura.
3. Cat sunt minori, nu. Cum ar putea sa presteze un minor întreținere sau sa execute vreo sarcina? Cel mult, va poate constitui dvs si soției un drept de uzufruct viager.
4. Donația poate fi revocata pentru neexecutarea sarcinii (Dacă donația e cu sarcină) sau pentru ingratitudine.
Faptele de ingratitudine sunt expres prevăzute de art.1023 din Codul civil.

Alte discuții în legătură

Donatie Betea Betea Conditiile in care poate fi atacata o donatie intre frati si daca se poate instraina (vinde) o proprietate obtinuta astfel. (vezi toată discuția)
Contract de donatie, revocare smval smval Am o intrebare referitoare la contractul de donatie :poate fi revocat ? Precizez ca am primit o garsoniera prin contract de donatie, fara obligatii, de la ... (vezi toată discuția)
Donație gabrielion gabrielion Buna ziua!Dupa ce parintii au donat un apartament unicului copil,cu conditia de uzufruct iar intre timp tatal a decedat,se mai poate ataca in vreun fel ... (vezi toată discuția)