Buna ziua, sotul meu a luat un credit in 2007 de nevoi personale in CHF,i-au facut executare silita,nu are serviciu momentan, a avut casa pe numele lui,dar a vandut-o unei verisoare indepartate de-a mea inainte de ai face executare silita. Alte bunuri nu avem, decat cele din locuinta. Locuim in acea casa in continuare impreuna cu copii. Ce optiuni de executare are executorul in conditiile date,imi pot executa bunurile, intrand pe propietatea verisoarei, se pot executa si copii nostri cand vor fi majori (ei vor cumpara casa respectiva la majorat si nu vor face succesiune dupa noi)? Eu am calitatea de imprumutat solidar in urma unui act aditional dar in executare nu scrie decat de sot, imi va deschide alt proces sau cum se va proceda ? VA MULTUMESC PT TIMPUL ACORDAT, CU DEOSEBITA STIMA!
Casa a fost cumparata de la sotul meu de verisoara mea, a fost dobandita dintr-o mostenire de sot. A fost vanduta in 2014 nu s-a mai angajat, dar si-a deschis o inteprindere individuala de 2 ani, nu si-a bagat cartea de munca (nu prea merge bine, ca orice inceput), I-a veni o hartie de la primarie sa duca acte sa o inregistreze si ei (nu a stiut pana acum ca trebuie).
Verisoara mea doreste sa rezolvam mai devreme de majoratul copiilor nostrii, ce alta cale exista? mentionez ca eu sunt angajata legal desii sunt imprumutat solidar(mi-au solicitat acest lucru in urma ultimei reesalonari) eu nu am fost executata silit
.Acum doi ani a venit o hartie de la o firma de recuperari, si atat.
Putem cumva sa scapam de aceasta executare sau v-a dura toata viata,s-a mai schimbat ceva? creditul este imposibil de achitat desi am vrut,am imprutat 9000chf aproximativ 21000 ron, am restituit 19800, mai am de dat peste 100000.
Va multumesc!
Dacă creditorul va întocmi regulat acte de întrerupere a prescripției, nu veți scăpa niciodată de executarea silită. O să vă rețină din salarii cât veți fi activi, apoi la bătrânețe din pensie. Doar în cazul că creditorul va uita de dvs mai mult de 3 ani, în această situație după 3 ani va interveni prescripția creditului.
Instanța de judecată constată DOAR dacă este solicitată de către dvs.. Potrivit legii în vigoare, prescripția nu operează din oficiu, deci trebuie neapărat sa apelați la Instanță pentru constatrea intervenției prescripției.
Puteți constata și dvs intervenția prescripției dacă vedeți că creditorul vă lasă în pace mai mult de 3 ani. Dacă executorul judecătoresc vă mai somează odată la 2 ani, la 2 ani și 11 luni, prin aceste acte de somație sau încercare de poprire ori de executare bunuri mobile..., ÎNTRERUPE perioada de prescripție. După fiecare act încheiat începe să curgă un nou termen de prescripție de 3 ani.
Prescris sau nu?
bliana
Buna ziua!
Am luat un credit prin 2006, l-am refinantat prin 2008 si, in urma pierderii locului de munca si a unor probleme familiale, nu am mai reusit sa ... (vezi toată discuția)