avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare silita credit fara garantii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare silita credit fara garantii

Buna seara , in decembrie 2007 am contractat un credit de nevoi personale , impreuna cu acesta si un card de credit.
Ultima plata efectuata catre banca a fost in decembrie 2009.
De atunci m-am ferit vehement de toate hartiile pe care le-au trimis, telefoane etc.
Eu nu locuiesc la adresa din buletin, dar in usa acestei adrese acum cateva zile am primit "pv continuare executare silita"
In care este mentionat ca executorul judecatoresc ... , continua toate procedurile de executare silita incepute de catre executorii bancari in 2 dosare din oct 2010 (cred unul pentru credit unul pentru card ?) , intr-un dosar nou , deschis pe 23.05.2012. ?????
In baza a ce a fost deschis acest dosar ????
Si interesul meu principal este : de la ce data sa consider termen de prescriptie ?
Eu am facut tot ce mi-a stat in putinta sa nu am nici un contact cu : banca , firma recuperatoare, executor.
Mentionez ca nu am nimic pe numele meu. =D>
Cel mai recent răspuns: ContSters194995 , utilizator 20:25, 18 Octombrie 2012
Executarea silita intrerupe termenul de prescriptie. Prescriptia incepe de la ultima scadenta, sau de la data cand creditul a devenit exigibil anticipat (adica a intrat tot soldul la scadenta anticipata), cu conditia ca ea sa nu fie intrerupta. Soatia nu intrerupe termenul de prescriptie, dar titlul executoriu da. banca poate sa va execute atat veniturile, cat si bunurile, chiar daca nu este credit garantat.
Si se vor executa atat bunurile si veniturile prezente, cat si cele viitoare. Succes in a va cumpara o casa, o masina sau in a va angaja...
ok , multumesc , eu sunt angajat de cand am contractat creditul si pana in prezent.
Nu s-a intamplat nimic din partea lor din punctul acesta de vedere.
Intrebarea mea este : executarea silita , nu are si ea o sanctiune ca prescriptia ?
In sensul ca acest dosar aflat la executor , nu are un termen anume in care ei nu recupereaza nimic de la mine , sa se prescrie drepturile asupra acestei creante ?
Mai mult in baza a ce au format acel dosar(cel din 2012 ?)
Tinand cont ca eu nu am intreprins nimic in aceasta maniera , cat si faptul ca nu am avut nici cel mai mic contact ,nici cu banca , nici cu vreo firma (sau executor). ???
Ceea ce vreau eu sa aflu : din acest moment , la situatia data , am vreo sansa sa scap fara a achita acei bani ?
Ultima modificare: Joi, 18 Octombrie 2012
anonimogg, utilizator
Se prescrie dupa 3 ani de la scadenta, sau de la data ultimei plati, daca nu se intrerupe termenul printr-o incepere de executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita imobil pentru un credit de nevoi personale fara ipoteca Dori17 Dori17 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la problema pe care o am cu un imprumut al unei rude pe care am girat-o. Debitorul nu si-a mai achitat ratele la ... (vezi toată discuția)
Datoria la banca se poate prescrie? ContSters277537 ContSters277537 Daca ai luat un credit ipotecar si banca timp de 3 ani nu a facut nimic sa iti ceara banii inapoi, se prescrie datoria sau banca are si alte legi de recuperare ... (vezi toată discuția)
Unde pot verifica prescrierea unei creante ? MateescuOlivian MateescuOlivian Va supun atentiei urmatorul caz: In 2006 am accesat un credit imobiliar pe care l-am platit pana in 2011. Apoi creditul a fost declarat [b]scadent ... (vezi toată discuția)