avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datoria la banca se poate prescrie?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datoria la banca se poate prescrie?

Daca ai luat un credit ipotecar si banca timp de 3 ani nu a facut nimic sa iti ceara banii inapoi, se prescrie datoria sau banca are si alte legi de recuperare a unor sume pe care nu le-a cerut? Adica, exista legi speciale pentru asa ceva sau intra la termenul general acceptat pentru prescriere?

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: ContSters277537 , utilizator 12:47, 1 August 2013
Termenul este de 3 ani dar se calculeaza de la ultima obligatie de plata.
Termenul de prescriptie este si in acest caz de trei ani si se calculeaza de la data ultimei scadente a ratei, daca spuneti ca banca nu v-a trimis nici o atentionare.
Ma indoiesc ca baca nu a intreprins masuri de intrerupere a termenului de prescriptie ( adrese, somatii de plata, etc.)
Termenul de pprescriptie se calculeaza de la data la care banca a declarat scadent anticipat creditul, ca urmare a neplatii ratelor de catre debitor si nu de la ultima rata achitata.

Reglementarile in domeniul bancar sunt diferite, insa nu si in ceea ce priveste durata termenului de prescriptie care este de 3 ani.
Da, doamna avocata Gerberga, asa am fost si eu informat.
Multumesc tuturor foarte frumos.
Ultima modificare: Joi, 11 Iulie 2013
AV. GABRIELA GERBER, Avocat

Alte discuții în legătură

Executare silita credit bancar cu ipoteca dragosverban dragosverban Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti daca pot invoca prescriptia datoriei la banca daca nu am mai platit un credit cu ipoteca(apartament) in urmatoarele conditii ... (vezi toată discuția)
Prescriere executare silita Catherina Catherina Buna ziua , am castigat in instanta un proces cu banca .Adica mai exact un contract de credit cu ipoteca s-a constatat ca s-a prescris si in acelasi timp ... (vezi toată discuția)
Prescriere executare silita credit ipotecar dacianloi dacianloi Buna ziua, In anul 2005 am contractat un credit ipotecar. Intrind in incapacitate de plata am fost nevoit sa intrerup plata ratelor. Ultima plata a fost ... (vezi toată discuția)