avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Activitate dan1972

Activitate dan1972

Răspuns la discuția Accident rutier, timp rezolvare
multumesc pentru raspuns. dosarul e la politia din Braila, eu sunt din Constanta. Daca trimit pe email e luata in considerare? sau trebuie sa ma prezint personal in Braila la Politie..
Am avut un accident pe 14 octombrie in care singurele victime inregistrate atunci au fost eu si sotie (leziuni usoare, fara spitalizare) in urma caruia mi s-a ridicat permisul eliberandu-se dovada cu care puteam sa circul 15 zile. De atunci nu am mai aflat nimic de dosar, nu a venit nimic acasa, au trecut deja 2 luni fara sa stiu nimic. As dori sa stiu cat timp trebuie sa astept pana se solutioneaza dosarul si daca as putea sa grabesc cumva solutionarea lui.
Răspuns la discuția taxa mediere locuri de munca
Nu vreau sa "execut" pe nimeni. Intentia mea este sa nu percep nici un fel de taxa, cum e si legal, dar pe de alta parte si angajatorul are nevoie de o "asigurare". Incerc sa impac ambele parti. Bineinteles ca vor fi conditii, un contract, de respectat de ambele parti.
Buna ziua,
Am inteles ca taxa de mediere a agentiilor de plasare forte de munca (cod caen 7810) a fost abrogata, anulata incepand cu 3 martie 2018 (parca!).
Doresc sa deschid o agentie de plasare forte de munca in strainatate pe acest cod caen. Am legaturile internationale necesare. Intr-adevar, comisionul de mediere se ia de la angajator. Dar, pe de alta parte, angajatorul solicita o garantie ca acel candidat va ramane in acel loc de munca cel putin 3 luni de zile, iar daca nu solicita agentiei de plasare "free replacement". Adica sa-i dea un alt candidat pe aceeasi functie fara sa mai plateasca vreun comision. Ca si agentie, nu ai cum sa garantezi pentru actiunile persoanelor pe care le trimiti. Oamenii sunt imprevizibili. Pentru aceasta, as dori sa stiu daca exista vre-o forma legala de a percepe un tarif de plasare de la candidat platibil doar daca nu ramane 3 luni de zile in acelasi loc de munca. Pentru ca daca nu exista... nu am cum sa ofer o garantie (ca agent de plasare) fara ca si eu la randul meu sa am una (scrisa).
Va multumesc pentru intelegere.
ideea este urmatoarea: orice banca in cazul unui imprumut ipotecar evalueaza valoarea imobilului ipotecat, iar cand se ajunge la executie intotdeauna valoarea de executie este mult mai mica decat cea la care tot banca a evaluat-o prima oara! in cazul meu imobilul a fost evaluat in 2008 la 156.000CHF iar cand s-a ajuns la executie pretul de pornire in 2012 al licitatiei a fost de vreo 18.000lei! chiar in 4 ani a scazut valoarea imobilului de aproximativ 20 de ori??? nu este nici o lege care sa lege banca de evaluarea care au facut-o la aprobarea creditului? pentru ca in felul asta nu fac bancile altceva decat sa destabilizeze piata imobiliara si sa-si cumpere sclavi!!
ok, am inteles, asta este carta V despre executarea silita, dar aceasta carta ca sa functioneze nutrebuie sa fie sprijinta de o lege care sa permita bancilor sa o aplice? sau pur si simplu dupa ce banca te executa silit, iti vinde casa pe te miri ce, dupa care esti tot dator la ei pentru ca le permite aceasta carta?
si treaba asta se face in virtutea unei legi! este cpc cartea V art.371-1 valabil aici sau mai sunt si alte articole sau legi care ajuta?
as dori sa stiu daca se poate care este legea care permite bancilor sa urmareasca financiar debitorii si dupa executarea garantiei imobiliare, sau articolul. unde gasesc legea/articolul original?
va multumesc