avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale taxa mediere locuri de munca
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

taxa mediere locuri de munca

Buna ziua,
Am inteles ca taxa de mediere a agentiilor de plasare forte de munca (cod caen 7810) a fost abrogata, anulata incepand cu 3 martie 2018 (parca!).
Doresc sa deschid o agentie de plasare forte de munca in strainatate pe acest cod caen. Am legaturile internationale necesare. Intr-adevar, comisionul de mediere se ia de la angajator. Dar, pe de alta parte, angajatorul solicita o garantie ca acel candidat va ramane in acel loc de munca cel putin 3 luni de zile, iar daca nu solicita agentiei de plasare "free replacement". Adica sa-i dea un alt candidat pe aceeasi functie fara sa mai plateasca vreun comision. Ca si agentie, nu ai cum sa garantezi pentru actiunile persoanelor pe care le trimiti. Oamenii sunt imprevizibili. Pentru aceasta, as dori sa stiu daca exista vre-o forma legala de a percepe un tarif de plasare de la candidat platibil doar daca nu ramane 3 luni de zile in acelasi loc de munca. Pentru ca daca nu exista... nu am cum sa ofer o garantie (ca agent de plasare) fara ca si eu la randul meu sa am una (scrisa).
Va multumesc pentru intelegere.
Cel mai recent răspuns: dan1972 , utilizator 14:05, 11 Iulie 2018
Si chiar daca o sa aveti o garantie credeti ca o sa executati amaratii cate pleaca la munca pt o bucata de paine .Incercati sa vedeti ce metode adopta firme cu experienta mai mare in piata.
Nu vreau sa "execut" pe nimeni. Intentia mea este sa nu percep nici un fel de taxa, cum e si legal, dar pe de alta parte si angajatorul are nevoie de o "asigurare". Incerc sa impac ambele parti. Bineinteles ca vor fi conditii, un contract, de respectat de ambele parti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caen 7810 si caen 7830 Antonc Antonc Buna ziua, am o nelamurire. Doresc sa infiintez un SRL pe CAEN 7810 Recrutare si plasare, dar am citit mai nou conditiile obtinerii de autorizatie, dificila ... (vezi toată discuția)
Plasarea fortei de munca in strainatate adreirdn adreirdn Buna, ma numesc Andre, as dori sa deschid o societate comerciala de plasare a fortei de munca in strainatate sa ajut oameni sa-si gaseasca loc de munca in ... (vezi toată discuția)
Contract pfa cu firma de recrutare din strainatate. AndreiAndreea AndreiAndreea Buna ziua, Sunt PFA , cod CAEN 7810 si doresc sa colaborez cu o firma de recrutare din strainatate. Practic, le ofer partea de cautare a candidatilor si ei ... (vezi toată discuția)