avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plasarea fortei de munca in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plasarea fortei de munca in strainatate

Buna, ma numesc Andre, as dori sa deschid o societate comerciala de plasare a fortei de munca in strainatate sa ajut oameni sa-si gaseasca loc de munca in Germania. Ati putea sa ma ajutati cu ce fel de contract as incheia cu omul si cu angajatorul, cine va plati contributile si ce fel de taxa pot percepe eu ca agent de mediere?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:36, 26 Iulie 2012
In vederea exercitatii activitatii de plasare si recrutare a fortei de munca primordial este necesara obtinerea autorizatiei de la Ministerul Muncii Familiei si Solidaritatii sociale conform legii 156/2000.
Contractul pe care il puteti incheia atat cu angajatorul cat si cu candidatii este un contract de intermediere a fortei de munca, in care dvs veti putea percepe comision de la ambii conform prevederilor legale ale Codului Muncii. Bafta!
Avocat_Milosioiu a scris:

.... in care dvs veti putea percepe comision de la ambii conform prevederilor legale ale Codului Muncii. Bafta!


Care sunt prevederile din Codul Muncii care se refera la acest comision? ... :-/:-/

@ adreirdn
Aveti mai jos prevederile legale privind problemele ridicate :

art. 11 din Legea nr.156/2000:
Cetatenii români care lucreaza în strainatate pe baza contractelor prevazute la art. 8 lit. d) beneficiaza în tara de prestatiile acordate de sistemul asigurarilor sociale de sanatate, sistemul asigurarilor pentru somaj sau de sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, daca, în temeiul contractelor de asigurare încheiate, platesc organelor competente din România contributiile corespunzatoare stabilite pe baza declaratiilor privind veniturile lunare realizate în strainatate.

HG nr.384/2001 :
Art.7
(2) În vederea efectuarii activitatii de mediere a angajarii cetatenilor romani în strainatate agentii de ocupare a fortei de munca încheie, în forma scrisa, cu cetatenii romani care solicita sa lucreze în strainatate contracte de mediere care vor cuprinde cel putin elementele si clauzele prevazute în anexa nr. 1.
(3) Pentru efectuarea activitatilor de mediere prevazute la alin. (1) lit. b)-e) agentii de ocupare a fortei de munca în strainatate pot percepe un tarif de mediere care sa acopere costurile acestora.

Art.9
(2)Daca tarifele pentru prestarea serviciilor de mediere sunt încasate de la angajatori straini, agentii de ocupare a fortei de munca nu pot pretinde plata serviciilor de mediere si de la solicitantii de locuri de munca în strainatate.
(3) Agentii de ocupare a fortei de munca vor restitui, partial sau total, tariful serviciilor de mediere încasat de la solicitanti, daca nu reusesc sa le ofere locuri de munca în termenul stabilit prin contractele de mediere sau daca, înainte de expirarea duratei contractului de mediere, beneficiarul acestui contract renunta la mediere.

ART. 10
Agentii de ocupare a fortei de munca în strainatate nu vor percepe în afara tarifului prevazut la art. 7 alin. (3) comisioane si nu vor pretinde garantii de la persoanele mediate, respectiv de la persoanele angajate în strainatate cu contract individual de munca.
As vrea de asemenea sa stiu daca este legal sa inchei contracte de delegare sau detasare cu candidatii. Si in cazul contractelor de intermediere al fortelor de munca, de la cine se poate percepe comision?

Va multumesc
Nu se incheie contracte de delegare sau de detasare ...

Tarifele pot fi percepute de la solicitantii de locuri de munca în strainatate. In cazul in care aceste tarife se percep de la angajatori straini, agentii de ocupare a fortei de munca nu pot pretinde plata serviciilor de mediere si de la solicitantii de locuri de munca în strainatate.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibil asa ceva - comision contract de munca sabin2017 sabin2017 Este posibil sa platesc lunar de doi ani de zile in Germania 60 de euro pentru intermedietea si gasirea unui loc de munca? La o firma din Sibiu cu patronii - ... (vezi toată discuția)
Informare adry-a adry-a Reprezint o firma de recrutare personal in tara si strainatate. Vreau sa stiu daca din punct de vedere juridic este legal sa percepem comsion si viitorului ... (vezi toată discuția)
Comision agentie plasare munca italia cacenschivio_GL; cacenschivio_GL; Buna Ziua! As dori sa stiu daca este legal ca o agentie de plasare munca in Italia incaseaza 350€pt.ati gasi un loc de munca in Italia.Multumesc! (vezi toată discuția)