Buna seara.Eu sunt plecata de la sotul meu de mai bine de un an jumate.Cauza plecarii a fost boala de care sufera el( skizofrenie paranoica).Pe parcursul crizelor,cei doi copii ai nostri se speriiau foarte tare si ca sa nu sa se inbolnaveasca ei,am hotarat sa-l parasesc.Acum vreau sa dau la divort si nu stiu cum este procedura si daca pot sa dau divort in alt oras,nu in cel unde am facut starea civila.Copiilor le da anual in jur de 200-300 de euro si in comun nu avem nimic decat copilasii.Rog sa ma ajutati,nu stiu ce tre sa fac si cat ma va costa toata procedura.Va multumesc.
An luna noiembrie 2013,am depus actele p-u alocatzia copilului(mi-au adresat 1 singura intrebare,daca muncesc,am raspunsa ca nu,la moment nu munceam si nimeni nu mi-a mai spus nimica).An ianuarie 2014,m-am angajat si iarasi nimeni nu m-a intrebat s-au sa-mi spuna ca ar trebui sa merg la Casa teritoriala din oras,ca sa anunt ca m-am angajat.Asa am muncit pina acum in septembrie,cind jurista de la servici m-a intrebat daca eu primesc in continuare alocatzia la copil,eu nestiind nimic,am raspuns ca da.Dupa care dumneaei mi-a zis ca m-au cautat de la CT si ca tre sa rambursez totzi banii primitzi pina acum,din luna ianuarie.Mentzionez ca eu sunt din Republica Moldova si am un salar mizer de 100 dolari lunar si ca alocatzia copilului este de 28 de dolari lunar.Acum am decis sa inaintez in instantza cu o plingere,insa nu stiu ce tre sa fac exact si unde sa ma adresez,eu nu dispun de suma de bani pe care ar trebui sa o rambursez.Va rog sa ma ajutatzi,m-ai exact sa-mi aratatzi cum ar trebui sa scriu o cerere,ca nu stiu.Va multzumesc mult