avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna seara.Eu sunt plecata de la sotul meu de mai bine de un an jumate.Cauza plecarii a fost boala de care sufera el( skizofrenie paranoica).Pe parcursul crizelor,cei doi copii ai nostri se speriiau foarte tare si ca sa nu sa se inbolnaveasca ei,am hotarat sa-l parasesc.Acum vreau sa dau la divort si nu stiu cum este procedura si daca pot sa dau divort in alt oras,nu in cel unde am facut starea civila.Copiilor le da anual in jur de 200-300 de euro si in comun nu avem nimic decat copilasii.Rog sa ma ajutati,nu stiu ce tre sa fac si cat ma va costa toata procedura.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:13, 28 Iulie 2015
Dacă alegeți divorțul în instanță, cererea de divorț o depuneți la judecătoria unde ați avut ultimul domiciliu comun.
Procedura medierii vă poate scuti de timp și costuri mari, onorariul mediatorului fiind negociabil.Procedura medierii oferă confidențialite. Acordul de mediere se depune la judecătoria de la ultimul domiciliu comun, de asemenea.
Actiunea de divort se introduce la judecatoria de la ultimul domiciliu comun. Motivul de divort poate fi atat starea de sanatate, cat si separatia in fapt a sotilor pt mult timp (daca introduceti actiunea dupa implinirea a 2 ani de la despartire).

Cati ani au copii ?
Sarut mana.Fta are 5 ani si baiatul 1 an si 9 luni
Incercati sa divortati de comun acord, la notar sau starea civila de la ultimul domiciliu comun. E cel mai ieftin si rapid.
Despre restul, depinde de cand e bolnav, care sunt manifestarile, daca primeste medicatie sau nu, daca l-ati sustinut in a tine boala sub control sau nu... nu cunoastem.
Pentru a mentine locuinta copiilor la dv. ar fi bine sa aveti un venit constant.
Modul de rezolvare a lucrurilor depinde si de dorinta sotului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort in instanta cmunteanu2002 cmunteanu2002 Buna ziua, As dori cateva informatii privitoare la desfacerea unei casatorii pe cale judecatoreasca: [b]Situatia actuala:[/b] - ambii soti ... (vezi toată discuția)
Divort cosminache123 cosminache123 Buna ziua, As dori sa intentez sotului meu divort ( nu mai locuim impreuna de 2 ani) dar el are domiciliul in alt judet( arges) eu in alt judet( valcea).As ... (vezi toată discuția)
Pot sa divortez gadafim gadafim Sunt un pensionar pe caz de boala (Grad 1).Sotia e plecata din tara de 2 ani si ceva eu stau cu parinti ei , am finantat ceva bani in renovarea casei plus am ... (vezi toată discuția)