Sunt un pensionar pe caz de boala (Grad 1).Sotia e plecata din tara de 2 ani si ceva eu stau cu parinti ei , am finantat ceva bani in renovarea casei plus am inceput o casa in curte .Sunt casatorit de 12 ani cu ia , in momentul in care mam casatorit ia avea un copil de 3 luni (asta na fost nici o problema )in schimb boala a aparut acum 6 ani si ceva , copilul la luat cu ia in vara asta ,dupa mai multe discuti cu ia mia zis ca ea nu mai vine in tara din cauza boli mele ,mentionez ca in timpul cit a stat in tara am facut citeva rate la banci , ratele sunt pe numele ei pentru ca eu eram pensionar pe caz de boala si mie nu mi se acorda nici un credit in schimb de cind a plecat nu mia trimis decit vreo 3-400 de euro .incepind din anul 2009 nu am mai platit nici un credit pe numele ei pentru ca am avut probleme de sanatate. Pot sa divortez si ce e de facut .Va multumesc.
Buna ziua !
Introduceti actiune de divort. Cererea de divort este de competenta judecatoriei in care se afla ultimul domiciliu comun al sotilor, unde se presupune ca raporturile dintre soti sunt mai bine cunoscute si mai usor de dovedit, insa numai daca la data introducerii actiunii cel putin unul dintre soti mai locuieste in circumscriptia judecatoriei in care se afla cel din urma domiciliu comun ( nu trebuie ca locuinta unuia din soti sa fie neaparat la ultimul domiciliu comun, ci in raza judecatoriei ultimului domiciliu comun ). Deci actiunea o introduceti la judecatoria pe raza careia aveti domiciliul.
Cu stima !
Daca veti divorta, asta nu inseamna ca veti scapa de plata ratelor la banca, acestea fiind facute in timpul casatoriei. Solutia este ca, dupa divort, sa promovati actiune de partaj si in raport de solutia ce se va da se va stabili cine va plati ratele in continuare.
Introduceti actiunea de divort, mentionand in cererea de chemare in judecata domiciliul actual, din strainatate, al sotiei.
Nerezultand copii minori din aceasta casatorie, divortul poate fi desfacut cu acordul partilor, fara administrarea de probe. Daca sotia dv. insa, legal citata, nu se va prezenta sau nu va desemna un reprezentant conventional in instanta printr-o procura autentica in care sa-si exprime acordul pentru desfacerea casatoriei, va trebui sa aveti macar un martor care sa arate care sunt motivele dv. de divort. La cerere trebuie sa depuneti o copie de pe certificastul de casatorie si taxele de timbru.
Dupa desfacerea casatoriei, veti introduce actiune de partaj in care veti arata care sunt bunurile comune, respectiv cele dobandite in timpul casatoriei, cota de contributie a sotilor la dobandirea acestora, cota ce poate fi si de 100% in favoarea unuia dintre soti daca face dovada faptului ca celalalt sot nu a contribuit in niciun mod la dobandirea acestor bunuri. In aceasta cerere veti pretinde si un drept de creanta pentru sumele investite la domiciliul comun al sotilor, unde nu aveti un drept de coproprietate. Timbrarea petitelor privind partajul bunurilor comune si a dreptului de creanta este diferita. Instanta va va pune in vedere care este cuantumul timbrajului ce trebuie sa-l achitati.
Daca nu aveti posibilitati materiale, fiind pensionar, sa achitati un onorariu de avocat si/sau taxele de timbru veti solicita instantei printr-o cerere de ajutor public judiciar acest lucru, conform procedurii prevazute de O.U.G. nr. 51/2008. ;)
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Taxa divort
sally_daisy
Buna ziua,
1. As dori sa stiu ce taxe trebuie platite pentru a deschide o actiune de divort si unde anume (eventual in ce cont).
2. Sotul meu nu este de ... (vezi toată discuția)
Divort
anik233
buna ziua
vreau neaparat sa divortez din cauza sotului meu alcoolic si violent in casnicie.avem aproape sase ani de casnicie,doi copii minori in varsta de 2 ... (vezi toată discuția)
Divort -partaj
luana ciosu
Stie cineva cum are loc partajul in cazul unui divort dintr-un cetatean roman si unul de origine olandeza ? Si in cazul unui credit imobiliar luat inainte de ... (vezi toată discuția)