avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort -partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort -partaj

Stie cineva cum are loc partajul in cazul unui divort dintr-un cetatean roman si unul de origine olandeza ? Si in cazul unui credit imobiliar luat inainte de casatorie de unul dintre sotii asupra imobilului in care cei doi au locuit ,se impart si obligatiunile de plata asupra acestora ,sau a altor credite luate in timpul casatoriei ?
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 22:48, 11 Octombrie 2009
bunurile dobindite in timpul casatoriei sint supuse partajului. aici avem in vedere, inclusiv, creditele contractate. creditele contractate de una din parti, inaintei momentului casatoriei, se achita exclusiv de partea care l-a contractat.
Daca partile s-au casatorit in Romania sau au avut ultimul domiciliu comun in Romania, divortul se va solutiona de instantele romane.
Dupa sau simultan cu divortul se poate solutiona ca petit accesoriu sau ca actiune distincta partajul bunurilor comune dobandite in timpul casatoriei.
Creditele contractate in timpul casatoriei sunt supuse si ele partajului.
Creditul ipotecar contractat de unul din soti anterior casatoriei, se va achita numai de catre acesta, iar ratele achitate in timpul casatoriei dau un drept de creanta sotului necontractant la 1/2 din sumele achitate cu titlu de rate pe perioada casatoriei, astfel imobilul dobandit prin credit anterior incheierii casatoriei este bun propriu si nu va intra in masa bunurilor comune supuse partajului. ;)
Cu divortul v-a rspuns colega...cu partajul problema se complica daca aveti bunuri imobile comune in ambele tari...e bine sa consultati un avocat ssi aici si in Suedia..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj cri_xtina cri_xtina Sunt in divort de sotul meu,pe 21 mai am termen.As vrea sa stiu in caz de partaj daca sotul poate avea pretentii asupra apartamentului detnut dinainte de ... (vezi toată discuția)
Divort cu partaj caterine caterine Buna seara..am si eu o intrebare.Sunt casatorit de 2 ani din aceasta casatorie a rezultat un baietel in vrsta de 1 an si 6 luni.Inaintea casatoriei am locuit ... (vezi toată discuția)
Partaj all3rat all3rat In cazul unui divort, dupa 23 de ani de casnicie, timp in care sotii au locuit in aceasi casa, cumparata in rate pe numele sotului, contractul fiind incheiat ... (vezi toată discuția)