avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Activitate annamo

Activitate annamo

Discuție Contributie CAS
Buna ziua. Detin o firma impreuna cu un asociat si in ultimii 4 ani am fost in Concediu crestere copil cu cei 2 copii. Mi-am reluat activitatea de 1 an aproape , dar nu am achitat CAS la Anaf decat CASS (veniturile firmei sunt destul de mici). Ar trebui sa achit la Casa de pensii contributia ? Primesc pensie daca nu achit o contributie calculata pe salariul minim?
Buna ziua.
Detin o firma intr-un bloc de apartamente avand contract de comodat cu proprietarul apartamentului. Facturile RADET si ENEL le pot plati ca si persoana fizica sau sunt obligata sa o platesc ca si firma? Multumesc anticipat.
Buna ziua.
Suntem 2 medici asociati intr-o Scocietate civila medicala (SCM) cu procent egal cheltuieli profit 50%-50%. Asociata mea urmeaza sa plece in strainatate si pana finalizeaza actele vrea sa mai ramana in firma. Pot sa inchiriez tura ei cat inca mai suntem asociate 50%-50%? Mentionez ca avem un singur unit stomatologic pe care il impartim. Multumesc anticipat.
Din pacate nici angajatii CNAS nu sunt la curent cu modificarile aduse legii, ei nu au facut decat sa imi confirme ceea ce scria in vechea ordonanta. Le voi aduce la cunostinta ceea ce am aflat de la dvs. Va multumesc.
OUG 158/2005 ,art 8, (3), c) lipseste din legea publicata pe site-ul CNAS...
Va multumesc pentru raspuns. Mi-a mai sugerat cineva sa le achit acea luna ca persoana fara venituri pentru a nu fi nevoita sa ma intorc la munca. O sa incerc totusi sa-i contrazic aratandu-le legea.
Buna ziua.
Sunt asociata la un cabinet medical.Pe data de 22 sept 2014 mi s-a incheiat concediul de crestere copil in care m-am aflat timp de 2 ani. Acum sunt insarcinata cu al doilea copil, iar in concediu prenatal pot sa intru de pe data de 15 noiembrie 2014. Vreau sa raman in continuare in concediu si in prioada 22 sept - 15 nov. La CASMB mi s-a spus ca trebuie sa am minim o luna de cotizare in ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul pentru a primi indemnizatia pentru concediul medical, prenatal si postnatal.
La ANPIS mi s-a spus ca indemnizatia pe care urmeaza sa o primesc de la CASMB se va calcula in functie de indemnizatia primita in ultimele 12 luni de la ANPIS si ca nu ar mai fi nevoie sa cotizez o luna.