avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Activitate veraR

Activitate veraR

Un SRL din Romania, inregistrat conform art 153^1, efectueaza un serviciu de training pentru o institutie de invatamant superior din UE, (deci o unitate neplatitoare de TVA din UE), la sediul institutiei.
Contravaloarea serviciilor efectuate este incasata in euro.
Intrebare: Ce obligatii are SRL-ul in ce priveste inregistrarea tranzactiilor intracomunitare la ANAF, ce declaratii trebuie sa faca si ce taxe trebuie sa plateasca?
Buna ziua
Revin cu intrebarea pusa ieri, cu mai multe detalii:
Sunt un SRL neplatitor de TVA, inscris in ROI. Vreau sa public o reclama intr-o revista de specialitate ce apare pe internet. Revista apartine unei societati non-profit din marea Britanie (deci nu e nici platitor de impozit, nici de TVA). Factura emisa de aceasta societate trebuie s-o declar in D390? Si trebuie sa platesc TVA dupa ea, respectiv sa fac declaratia 301?
Buna ziua
Sunt un SRL neplatitor de TVA, inregistrat in ROI. Doresc sa public o pagina de publicitate intr-o revista de specialitate publicata pe internet. Detinatorul revistei este un SRL din UK, neplatitor de TVA. Factura emisa de SRL-ul din UK trebuie declarat in D390, ca serviciu intracomunitar primit?
Multumesc