avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters332333

Activitate ContSters332333

Buna ziua,

Am un PFA (sistem real) infiintat in 2013 (in februarie 2016 fac 2 ani), cu activitate principala cod CAEN 6209 - alte activitati de servicii privind tehnologia informatiei, si vreau sa-l modific, sa trec pe codul 6202 - Activitati de consultanta in tehnologia informatiei - la norma de venit.
Nu am diploma/certificat in acest domeniu, dar de 5 ani lucrez in domeniul IT ca programator, webdesigner, manager, consultant. Singurele dovezi ar fi:
- propriul website, in care am un portofoliu de lucrari (site-uri, aplicatii) si serviciile oferite,
- ultimul contract ca angajat, in care postul ocupat a fost de Manager in IT (poate o adeverinta de vechime de la fostul angajator ar fi de folos..?),
- si contractele de prestari servicii informatice (pe PFA), in care se specifica atributiunile prestatorului (programare, grafica, furnizarea de informatii profesionale etc.).

Care dintre aceste date (dovezi) le pot folosi pentru a stii sigur ca imi pot schimba activitatea curenta cu cea a codului caen 6202, sau daca pot face aceasta modificare ?
Sau pentru ce alt cod caen as putea opta, care sa fie la norma de venit?

Multumesc anticipat.
Buna ziua,

Intr-o situatie similara sunt si eu in prezent. Am un PFA (sistem real) infiintat in 2013 (in februarie 2016 fac 2 ani), cu activitate principala cod CAEN 6209 - alte activitati de servicii privind tehnologia informatiei, si vreau sa-l modific, sa trec pe codul 6202 - Activitati de consultanta in tehnologia informatiei - la norma de venit (din cate stiu este singura activitate care poate fi trecuta la norma de venit din cadrul grupei 620 - Activitati de servicii in tehnologia informatiei).
Nu am diploma/certificat in acest domeniu, dar de 5 ani lucrez in domeniul IT ca programator, si webdesigner. Singurele dovezi ar fi:
- propriul website, in care am un portofoliu de lucrari (site-uri, aplicatii),
- ultimul contract ca angajat, in care postul ocupat a fost de Manager in IT (poate o adeverinta de vechime de la fostul angajator ar fi de folos..?),
- si contractele de prestari servicii informatice (pe PFA), in care se specifica clar atributiunile prestatorului. (programare, limbajele de programare folosite, grafica etc).

Care dintre aceste date le pot folosi pentru a stii sigur ca imi pot schimba activitatea curenta cu cea a codului caen 6202 ?

Multumesc anticipat.
Buna ziua. Imi puteti spune va rog, cum se va calcula salariul unui angajat in cazul in care se modifica data de plata a salariului, de la 25 ale lunii la data de 5 ale urmatoarei luni? Pentru ca, in decursul acelei perioade (de la ultima plata pe 25 la urmatoarea plata pe 5) salariatul depaseste cele 21 de zile lucratoare, ajungand la 30-31 de zile. Se vor plati tot 21 de zile lucrate, sau 31? Aceeasi intrebare o am si pentru cazul unui pfa, care lucreaza in sistem de colaborare cu o firma, cu tarif impus pe ora, plata reprezentand numarul de ore lucrate. Multumesc!