Buna ziua. Imi puteti spune va rog, cum se va calcula salariul unui angajat in cazul in care se modifica data de plata a salariului, de la 25 ale lunii la data de 5 ale urmatoarei luni? Pentru ca, in decursul acelei perioade (de la ultima plata pe 25 la urmatoarea plata pe 5) salariatul depaseste cele 21 de zile lucratoare, ajungand la 30-31 de zile. Se vor plati tot 21 de zile lucrate, sau 31? Aceeasi intrebare o am si pentru cazul unui pfa, care lucreaza in sistem de colaborare cu o firma, cu tarif impus pe ora, plata reprezentand numarul de ore lucrate. Multumesc!
In cazul unui angajat cu CIM salariul se calculeaza lunar. Plata acestuia se face o data sau de 2 ori pe luna, dupa cum este precizat in CIM, CCM sau regulamentul intern al angajatorului.
Probabil ca in data de 25 primeati salariul pe luna anterioara. Schimbarea datei platii salariului nu are legatura cu numarul de zile platite.
Pe data de 5 octombrie ar trebui sa primiti salariul pe luna septembrie. In 25 septembrie trebuia sa primiti salariul pe luna august.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Calcul zile de co
Petru52
Buna ziua,
Va retin atentia cu rugamintea de a ma \"lumina\" in ceea ce priveste numarul de zile de Co, si anume:
- angajat din luna Mai 2013 si pana in ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna
angelica82
Buna ziua. M-am angajat la Posta Romana ca factor rural in data de 9 martie anul in curs. Diriginta sustine ca nu as' avea dreptul la concediu decat dupa 11 ... (vezi toată discuția)