avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Activitate stedy

Activitate stedy

In anul 2014 am obtinut o hotarare a instantei de tutela prin care ni s-a acordat dreptul de a vinde apartamentul soacrei, interzis judecatoresc prin care ni s-au impus mai multe obligatii. Le indeplinim pe toate. De la acea data starea de sanatate a soacrei s-a degradat constant. In anul 2015,dupa o perioada in care a avut mai multe episoade in care nu am stiut daca mai exista sanse de a prinde "Ziua de maine", dupa o internare de 10 zile la terapie intensiva am reusit sa o stabilizam. De atunci este "la pat", internata la un camin de batrani unde este asistata permanent, este hranita, i se face toaleta zilnica, tinuta sub control medical si ingrijita asa cum noi nu am fi putut sa-i asiguram conditii in apartament. Totul cu bani bineanteles. Din 2015 pana acum a avut mai multe caderi, boala de care sufera (Alzheimer) ducand-o de mai multe ori in stare de coma. A fost readusa din nou la viata datorita ingrijirii si abnegatiei personalului caminului si bineanteles a noastra, a familiei care i-a asigurat suportul material si psihic. Desi nu ne mai cunoaste si nu constientizeaza unde se afla, simpla noastra prezenta si a personalului caminului o fac sa aiba o stare de bine. I se citeste pe fata si atat. In rest nu exista nicio comunicare.
De la data cand instanta de tutela ne-a dat dreptul sa vindem apartamentul l-am postat pe Imobiliare.ro si am asteptat. Nu putem sa-l vindem ieftin. Aceasta a fost una dintre conditiile impuse de Instanta. Acum, dupa mai mult de 3 ani am gasit un cumparator dar, ne lovim de o alta problema. Avem un teren pe care l-am propus pentru a fi "uzufruct viager". Terenul este in proprietatea noastra, a mea si a sotiei care este unic mostenitor si tutore al mamei sale. Notarul pentru a putea face vanzarea trebuie sa puna uzufruct viager pe teren dar pentru ca soacra mea sa devina beneficiarul uzufructului trebuie sa semneze actul ceea ce este imposibil. In acest caz trebuie desemnata o alta persoana sa o reprezinte, adica sa semneze in locul ei. Intrebarea mea este cine desemneaza aceasta persoana? Daca trebuie mers din nou la instanta de tutela deja vanzarea este pierduta. Nimeni nu sta in ziua de astazi sa astepte cateva luni pana cand instanta aproba un imputernicit. Exista vreo varianta in acest caz?
Răspuns la discuția Utilitati pe drumul de servitute
Multumesc! Cred ca este cea mai buna varianta.
Doresc sa imi bransez locuinta la reteaua de distributie cu gaze. Reteaua este pe drumul comunei iar casa construita pe al treilea lot pe stanga pe un drum de servitute care are aproximativ 25 de proprietari de loturi din care numai 5 au construit case, restul fiind loturi achizitionate in perioada de boom imobiliar iar proprietarii nu au mai trecut pe acolo de 7-8 ani (2007-2008) fiind terenuri in paragina. Arhitectul sef al comunei (seful urbanismului) nu-mi aproba documentele catre firma de gaze decat daca am aprobare de la ceilalti proprietari de pe drumul de servitute (exista lege / nu-i tocmeala deci nu discuta-pot sa ma incalzesc si cu rumegus daca vreau). Am incercat sa-i gasesc pe proprietari. Am gasit 13 mai raman 12. Din cei 12 unii sunt plecati din tara la munca / nu-i intereseaza / nu pot fi gasiti, nu am adrese, nimic. Zona unde am construit casa nu poate fi modernizata, asfaltata, nu pot fi trase utilitati fara acceptul celor care au cumparat loturile iar eu trebuie sa ma incalzesc cu orice numai cu gaze nu (mongolii se incalzesc cu balegar uscat de la cai, dar, au cai). Exista vreo varianta legala. Daca nu, poate cineva care intelege suferintele celor care si-au luat terenuri pe drumuri de servitute, incearca o initiativa legislativa prin care sa ne oblige sa traim in secolul XXI si nu in alt secol. Mai sunt si alte aspecte legate de drumul de servitute. Latimea drumului 3m - nu intra 2 masini odata , ca sa nu mai zic de pompieri care trebuie sa mearga aproape 200 de m pana in celalalt capat pe 3 metri. Acum este bine pentru ca nu sunt curtile delimitate. Pana atunci putem fi obligati sa cedam 1-2 m sa avem o cale de acces civilizata, sa avem acces la apa curenta si canalizare, electricitate, gaze. E mult pentru secolul XXI?
Mai mult, la intersectia drumului de servitute cu drumul comunal (asfaltat), exact pe mijlocul drumului de servitute, firma de electricitate a instalat un stalp de inalta tensiune in ideea ca nu se vor aduna niciodata toti proprietarii de pe drumul de servitute sa-i determine sa-l mute. Langa el sunt 5 dulapuri cu sigurante pentru cele 5 case construite (cofrete). Teoretic toti cei 25 de proprietari trebuie sa aiba cate unul. Nu stiu cum vor putea fi montate. Toate sunt din cauza lipsei unei legislatii coerente, cu viziune in viitor. MULTUMESC ANTICIPAT PENTRU UN RASPUNS COERENT.
Am nevoie doar de o sugestie ca sa pot face o propunere instantei, pana cand imi va fi nevoie de un avocat. Momentan din ceea ce am citit din NCC, NCPC am ajuns destul de departe cu solicitarea catre instanta. Acum mi se cere o propunere demna de luat in seama. Timpul a fost foarte scurt intre procese.
As dori sa aflu ce argumente pot fi aduse in fata instantei de tutela pentru a aproba favorabil solicitarea de vanzare a apartamentului unei persoane puse sub interdictie judecatoreasca (Alzheimer). Mentionez ca suma obtinuta din vanzare ar fi folosita pentru finalizarea unei case in care va locui ulterior si interzisul judecatoresc. Nu se poate face uzufruct viager intrucat casa a fost construita cu un credit ipotecar.