avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Aducere la indeplinire hotarare instanta de tutela
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Aducere la indeplinire hotarare instanta de tutela

In anul 2014 am obtinut o hotarare a instantei de tutela prin care ni s-a acordat dreptul de a vinde apartamentul soacrei, interzis judecatoresc prin care ni s-au impus mai multe obligatii. Le indeplinim pe toate. De la acea data starea de sanatate a soacrei s-a degradat constant. In anul 2015,dupa o perioada in care a avut mai multe episoade in care nu am stiut daca mai exista sanse de a prinde "Ziua de maine", dupa o internare de 10 zile la terapie intensiva am reusit sa o stabilizam. De atunci este "la pat", internata la un camin de batrani unde este asistata permanent, este hranita, i se face toaleta zilnica, tinuta sub control medical si ingrijita asa cum noi nu am fi putut sa-i asiguram conditii in apartament. Totul cu bani bineanteles. Din 2015 pana acum a avut mai multe caderi, boala de care sufera (Alzheimer) ducand-o de mai multe ori in stare de coma. A fost readusa din nou la viata datorita ingrijirii si abnegatiei personalului caminului si bineanteles a noastra, a familiei care i-a asigurat suportul material si psihic. Desi nu ne mai cunoaste si nu constientizeaza unde se afla, simpla noastra prezenta si a personalului caminului o fac sa aiba o stare de bine. I se citeste pe fata si atat. In rest nu exista nicio comunicare.
De la data cand instanta de tutela ne-a dat dreptul sa vindem apartamentul l-am postat pe Imobiliare.ro si am asteptat. Nu putem sa-l vindem ieftin. Aceasta a fost una dintre conditiile impuse de Instanta. Acum, dupa mai mult de 3 ani am gasit un cumparator dar, ne lovim de o alta problema. Avem un teren pe care l-am propus pentru a fi "uzufruct viager". Terenul este in proprietatea noastra, a mea si a sotiei care este unic mostenitor si tutore al mamei sale. Notarul pentru a putea face vanzarea trebuie sa puna uzufruct viager pe teren dar pentru ca soacra mea sa devina beneficiarul uzufructului trebuie sa semneze actul ceea ce este imposibil. In acest caz trebuie desemnata o alta persoana sa o reprezinte, adica sa semneze in locul ei. Intrebarea mea este cine desemneaza aceasta persoana? Daca trebuie mers din nou la instanta de tutela deja vanzarea este pierduta. Nimeni nu sta in ziua de astazi sa astepte cateva luni pana cand instanta aproba un imputernicit. Exista vreo varianta in acest caz?

Alte discuții în legătură

Bună ziua aș dori să știu ce se poate face în următorul ... mediterana mediterana Bună ziua Aș dori să știu ce se poate face în următorul caz: Apartamentul unei familii în vârstă,a fost vândut,cu clauza de uzufruct viager,în ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu uzufruct viager lydy lydy Buna seara. Cum se poate vinde un apartament cu uzufruct viager cand persoanele implicate sunt de acord. Mentionez ca de 3 ani de zile o am in grija pe matusa ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager facut pentru o persoana cu probleme psihice prin hotarare judecatoreasca Terry84 Terry84 Buna ziua , in urma cu 4 ani am avut un contract cu bunica mea de vanzare cumparare cu uzufruct viager si drept de intretinere . Dupa moartea bunicii printr-o ... (vezi toată discuția)