Aș dori să știu ce se poate face în următorul caz:
Apartamentul unei familii în vârstă,a fost vândut,cu clauza de uzufruct viager,în urmă cu 15 ani.
Între timp,domnul s-a stins din viața,iar doamna,bolnava de Alzheimer,se afla acum în cămin de bătrâni, pentru a putea fi îngrijită corespunzător.Deci acum,uzufructuarul nu mai locuiește în fosta proprietate,ci la cămin de bătrâni,până la sfârșitul vieții sale.
Ce drepturi are acum proprietarul de drept al apartamentului?
Poate închiria sau vinde apartamentul? Ce procedură trebuie să facă?
Buna ziua, dreptul de uzufruct se mentine chiar daca nu este folosit imobilul de catre fostul proprietar, acestr drept nu se stinge prin neuz. Aveti obligatia de a-i garanta folosinta pana la sfarsitul vietii sale.
Buna ziua, dreptul de uzufruct se mentine chiar daca nu este folosit imobilul de catre fostul proprietar, acestr drept nu se stinge prin neuz. Aveti obligatia de a-i garanta folosinta pana la sfarsitul vietii sale.
Uzufruct viager
lore23
Buna.As avea si eu o intrebare.acum cativa ani,mama mea a cumparat un apartament ,in care suntem trecuti ca si cumparatori eu si sora mea (minora) si ea are ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager
tipadana
Prezint pe scurt speta: doi soti UA si UB ii vand doamnei BB(persoana cu domiciliul in alta tara) un apartament, aceasta fiind nudul proprietar, cu drept de ... (vezi toată discuția)